Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
прање веша

Пет ствари које би ипак требало да држимо даље од машине за прање веша

Машина за прање веша не може да опере баш све ствари.

1630566889_washing-machine-943363_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Машине за прање веша су изуми који су много олакшали свакоднево функционисање. Међутим, колико год машина за прање била функционална постоје неке ствари које никада не треба да перемо у машини. 

Шта не треба да перемо у машини за прање веша?

Можда је мање очигледно, али ових пет ствари треба да држимо даље од машине за прање веша:

Купаћи костим

Иако су купаћи костими дизајнирани да буду у води, вода у машини за прање веша није идеална за материјал. Механичко дејство машине може да оштети траке и унутрашњу структуру купаћих костима. За њихово што дуже трајање оперите их ручно.

Прочитајте још: Ствари не миришу лепо, а флеке су и даље ту? Решење за проблеме са веш машином

Сакои и јакне

Чак и ако је спољна тканина одела или јакне памук, полиестер или друга тканина која се може прати у машини, ипак би требало да избегавамо да их стављамо у машину за прање веша. На њима се налазе материјали који су међусобно повезани и дају јакни оштар облик. Када су изложени води могу да постану деформисани. такод а се ипак одлучите за хемијско чишћење, пише Тхе Спруце.

Кожне патике и одећа

Већина кожне обуће има неке делове који су спојени лепком и који се могу оштетити прекомерном влагом и топлотом.

Одећа од вуне, кашмира, баршуна и украса

Увек прочитајте етикету за одржавање на овој одећи. Неки су можда направљени од вуне која се може прати, а баршун - тканина од мешавине памука/полиестера који се обично налази у дечијој одећи - такође може да се пере у машини за веш. Међутим, вец́ину вуне и кашмира треба третирати њежније и прати ручно. Осим тога, одећу са шљокицама или украшеним детаљима ипак треба опрати ручно.

Прочитајте још: Исполирајте сребро или апарате у кухињи: Маслиново уље има широку примену

Кравате

Кравате су често израђене од свиле, а унутрашња структура може да се искриви и деформише у машини за прање веша. Тако да се нипак одлучите за ручно прање или хемијско чишћење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas