· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

ПАЗИТЕ: Ове ствари могу озбиљно да вам угрозе живот!

Свака ситуација има важну улогу у вашем животу

1603365222_pice.jpg
Фото: депоситпхотос

Иако бисмо сви волели да живимо дуго, разне ситуације, начин живота ипак доводе до тога колику ћемо дубоку старост доживети.

Прочитајте још: Седите пркрштених ногу? Ево зашто би то одмах требало да промените

Постоји пет фактора који утичу на скраћење живота и рану смрт. Уколико пробате њих да избегнете, дефинитивно ћете и себи продужити животни век.

1. ПУШЕЊЕ

Фото: деспосит

Да пушачи имају највеће шансе за рану смрт, потврдили су и поседњи подаци Центра за контролу и превенцију болести који кажу како пушење цигарета узрокује више од 480.000 смрти годишње у Америци, од чега су 41.000 секундарни пушачи. Према подацима они ће умрети 10 година раније од непушача.

2. АЛКОХОЛ

Претерана конзумација алкохола је водећи узрочник преране смрти у Америци, а ради се отприлике о 88.000 људи у једној години. Од болести узроковане алкохолом умире око 100.000 људи годишње. Постоји отприлике 200 врста болести и поремећаја који су повезани с алкохолизмом и оне могу да доведу до смрти, наводе стручњаци из Светске здравствене организације.

Способност да се отворимо и с неким поделимо своје бриге може само позитивно да утиче на ментално здравље

3. НЕАКТИВНОСТ

На жалост, велики  је број оних који дане проводе на столици или кревету, а студија спроведена пре две године упућује на то да код одраслих људи управо неактивност може бити узрочник смрти, а ради се о глобалној бројци од 3.2 милиона. Како бисте смањити шансе за овим исходом, покушајте 150 минута током недеље да одвојите за вежбу 


4. ФИНАНСИЈСКЕ ПОТЕШКОЋЕ

Једна студија је показала да лично финансијско стање, што укључује мањак финансија, отказ или било какве проблеме те природе, може да утиче на пораст кардиоваскуларних болести, посебно код мушкараца.

 

Флексибилност када су емоције у питању такође су важан део дуговечности


5. НЕГАТИВАН СТАВ

Неке студије су потврдиле да ваше ментално стање и поглед на свет може да утиче на ваш животни век. Љутња, завист, кривица и страх су негативне емоције и могу живот да вам учине тежим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.