· · Коментари: 0
интересантно

Пет занимљивости о НАЈТРАЖЕНИЈОЈ ВЕНЧАНИЦИ НА ГУГЛУ: Прошла је деценија од када је Кејт Мидлтон носила легендарну хаљину (ФОТО)

Прошла је деценија од када је одржано краљевско венчање, а венчаница Кејт Мидлтон је и даље једна од најгугланијих хаљина на свету.

1619684298_Capture.PNG
Фото: Принтсцреен / Yоутубе/ Интер Патхе Хисторy

Од тада је инспирација многим дамама, а показала је да је класика непревазиђена као одлика доброг укуса.

Дизајнирала ју је Сара Бартон за Александра МцКуеен, подсећала је на легендарну венчаницу Грејс Кели из 1956. године која је инсприација венчаницама широм света.

Прочитајте још: Кејт и Вилијам славе годишњицу: Заљубио се када је видео на модној писти, а онда јој је дао прстен Леди Дајане (ФОТО)

Месецима се изглед венчанице држао у тајности. Кејт је желела да њена венчаница буде спој традиције и модерног. Чипка је израђена техником која је потекла из Ирске далеке 1820. године. 

Хаљина је истакла струк и бокове као знак викторијанске традијине по којој је Александар МцКуеен познат.

У чипкасти узорак ушивено је симболично цвеће. Цветови Уједињеног Краљевства: ружа, чичак, нарцис и детелина. Вео Кате Мидлетон био је прилично једноставан, направљен од слојева меканог свиленог тила боје слоноваче са обрубом ручно везених цветова, дугачак преко 2 местра, а држала га је прелепа тијара.

Нешто позајмљено...

Кејт је на дан венчања носила краљичину тијару. Тијару је краљ Џорџ ВИ, отац Елизабете, купио за краљицу мајку 1936. године. Касније ју је краљица мајка поклонила Елизабети на њен 18. рођендан.

Прочитајте још: Краљевска породица спрема финансијски ШОК: Меган и Хари отишли због приватности, а стално дају изјаве!

И нешто плаво...

Сара Бартон ушила је плаву траку у унутрашњост хаљине како би Кате послужила као нешто плаво на дан венчања и испоштовала традицију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.