Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Пигментација коже је чешћа код жена, а постоји 4 једноставна савета како да је се решите!

Мелазма је чешћа међу женама него код мушкараца, а верује се да је узрокована хормоналним променама

1616158049_Depositphotos_309330750_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако приметите да су неки делови ваше коже тамнији од вашег нормалног тона, можда постоји неколико разлога за то. Узрок томе може бити здравствено стање које треба лечити. Срећом, то није увек случај. Ова пигментација може бити апсолутно безопасна и нема разлога за бригу. Међутим, увек је боље да се консултујете са својим лекаром како бисте били сигурни да се ништа озбиљно не дешава, пише "Бригхт Сиде".

Прочитајте још: Ове симптоме не смете да игнориште: Једна појава на оку указује на две смртоносне болести

Мелазма је чешћа међу женама него код мушкараца, а верује се да је узрокована хормоналним променама. Ове промене се могу догодити, на пример, током трудноће или ако пијете контрацепцијске таблете. У овом случају, пигментација ће сама нестати након што се породите или престанете да узимате таблете. Стрес такође може изазвати мелазму. Обојење се обично појављује на лицу, али може се појавити и на другим деловима тела. 

Узрок може бити стрес, трудноћа или коришћење контрацепцијских пилула

Постинфламаторна хиперпигментација је узрокована повредом или упалом коже. Узрок могу бити акне, пликови или опекотине и временом ће нестати саме од себе.

1. Проверите исхрану

Оно што једете може утицати на здравље коже. Обавезно једите хранљиве намирнице. Могло би помоћи у спречавању хиперпигментације минимизирањем ефеката ћелијског стреса изазваног хормонском неравнотежом, инфекцијом и излагањем сунцу. Неке од намирница које би могле да помогну у смањењу појаве хиперпигментације су нар, спанаћ, кељ и шаргарепа. Они могу вашем телу да обезбеде витамине, минерале, антиоксиданте и здраве масти потребне вашој кожи. Такође је важно пити довољно воде. И боље је избегавати соју, ланено семе и бели лук, јер садрже естроген.

Пазите шта једете!

2. Покушајте да не додирујете кожу.

Можда је примамљиво почешати красте, убод комарца, исцедити бубуљицу. Међутим, избегавајте да радите овакве ствари јер би то могло само појачати упалу која узрокује појаву тамних мрља на кожи. Такође, покушајте да не додирујете кожу прљавим рукама.

Прочитаје још: Мерите притисак на обе руке, јер РАЗЛИКА је знак за УЗБУНУ

3. Заштитите се од сунца.

Ограничите време проведено на сунцу и избегавајте директну сунчеву светлост. Требало би да се заштитите од сунца ако желите да спречите промену боје коже, а такође можете носити капе и одећу која прекрива вашу кожу. Да бисте смањили штету узроковану УВ светлошћу, можете да користите и хидратантне креме.

Не чешите кожу

4. Користите природне производе.

Можда је могуће осветлити тамна подручја на кожи природним производима. Неки докази сугеришу да уље екстракта дуда, као и екстракти зеленог чаја, куркуме и соје могу помоћи у побољшању стања коже и смањењу појаве хиперпигментација.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas