· · Коментари: 0
ЧУДО ПРИРОДЕ

Александра је угледала дрва - ПОЗЛИЛО ЈОЈ ЈЕ: Сигурно не знате за ПИЈАНУ ШУМУ која изазива МУЧНИНУ и НЕСВЕСТИЦУ

Да ли је овде слетела НЛО летелица или су нацисти тестирали хемијско оружје, али од 1971. године у овој шуми дрвеће изгледа као у кривом огледалу.

1595148961_MCKcitynews.PNG
Фото: Instagram/ screenshot mskcitynews

Знате за камење које расте, о којем можете читати ОВДЕ, али за "пијано дрвеће" сигурно не знате! Налази се у "шуми која плеше" и о њему колају разне приче...

Прочитајте још: ПИРАМИДЕ лече рак и зато их градимо у Русији, а СОКОБАЊА би била балкански центар

Атракција Фото: Пиксабеј

Пијано дрвеће, нагнуто дрвеће или играјућа шума простире се на простору од 500 квадрата. Најпознатије "плешуће шуме" налазе се код Калининграда и у руском граду Рзањ, недалеко од Москве. Ово је уједно и велика туристичка атракција.

То се дешава на месту пермафроста, каже наука.

Наука има објашњење: "то се најчешће догађа у северним субарктичким тајгама, шумама црне смреке под којима се топио пермафрост (вечити лед) или само ледени клинови, услед чега се дрвеће нагиње под различитим угловима".

Овде је био друдски храм, отуд енергија.

Ово дрвеће се у висини 2,5 метара криви ка северу, паралелно са реком Оком (притока Волге). Дрвеће је посађено пре 50 година и свако стабло које се засади расте криво. Занимљиво је да се то дешава свакој врсти дрвета на овом простору, иако је највише борова.

Ураган их је искривио
Становници села Тарново тврде да се дрвеће искривило 1971. године после урагана који је погодио овај крај. Наука се не слаже са тим.
Дрвеће је криво од када је слетела НЛО летелица.

У народу су се чуле многе гласине зашто се ово дешава, а једна од њих је била да је управо ту 1961. године слетела НЛО летелица. До тада је дрвеће расло право, а од тог тренутка, што се догодило буквално преко ноћи, сва стабла су се искривила.

Трећа теорија
Поред прича да је ту слетео НЛО и био друидски храм, кола и легенда да су овде нацисти тестирали хемијско оружје!
Дрвеће се искривило у фебруару, одједном!

- Био је фебруар и пролазила сам кроз шуму када сам приметила да су се буквално преко ноћи сва дрва искривила, позлило ми је у тренутку - каже Александра Королева, бивша директорка Националног парка.

И данас се људи који шетају међу дрвећем осећају лоше, добију мучнину, несвестицу и слично. То потврђује другу теорију да се на том месту налазио стари друидски храм, а њихова светилишта су увек грађена на местима посебне енергије.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌲"Пьяный лес" - буквальнo чудo света недалеко от Москвы ⠀ 📌 Πoсpеди oбычнoгo на вид смешаннoгo леса есть ocтpoвoк изoгнутых coceн плoщадью 150 на 600 мeтpoв. ⠀ Стволы деревьев в этом месте изогнуты так причудливо, что оказавшимся в лесу людям кажется, что они попали в королевство кривых зеркал 👀 ⠀ Стволы десятков сосен одинаковым образом искривлены на запад, по направлению к Оке, которая находится всего в 500 метрах от центра аномальной зоны. По другим данным, деревья гнутся на север, параллельно реке. В двух с половиной метрах от земли дуги заканчиваются, и далее стволы растут вверх ровно. По словам шиловских краеведов, те участки леса, о которых идёт речь, были засажены 50 лет назад на месте вырубленной дубравы. Деформация коснулась не только сосен, но и берёз. ✅ На Рязанщине поговаривают о том, чтобы включить «пьяный лес» в областной список объектов природного наследия и объявить его памятником природы. Представляют деформированные сосны ценность для науки или нет, должна решить специальная комиссия. Между тем, очевидцы отмечают, что психологически находиться в искривленном лесу достаточно сложно — многие люди начинают чувствовать дискомфорт. Возможно, из-за этого загадочный бор периодически поджигают злоумышленники ⠀ ⚠️ Старожилы села Тырново считают, что в появлении необычного места «виноват» ураган 1971 года, который якобы сильно погнул молодые деревья. Однако учёные сходятся во мнении, что однократное воздействие не могло повлечь таких последствий. Биологи расценивают искривление стволов как проявление тропизма — направленного роста растительных клеток относительно раздражителя. Столкнувшись с мощным раздражителем, ткани деревьев начитают смещаться в его направлении. Когда раздражитель ослабевает или перестаёт действовать, возобновляется нормальный вектор роста ⠀ 🏠 Шилoвский pайoн Рязанскoй oбласти, непoдалёку oт туpбазы "Πpиoкская" ⠀ Фото: @skydomecat @tonyivanz @ph.by_e.kurilov @grinkomari

A post shared by Moscow News (@mskcitynews) on

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Још једна чињеница је везана за ову шуму: овде је увек хладније него на другим околним местима!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.