Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕДАК СЛУЧАЈ

"Плачем крваве сузе": Девојка током менструације остала у шоку... Доктори у Хитној овако нешто никада нису видели (ФОТО)

Добила је ретку дијагнозу

1616166367_krvave-suze.jpg
Фото: Тwииттер/@индиацом
Oglas

Током ментруације, жена доживљава разне хормонске промене, али ова 25-годишња девојка из Индије, оставила је лекаре у шоку, када је представила свој случај.

Прочитајте још: Овако звучи кад се возите преко камења на Марсу: НАСА објавила НЕВЕРОВАТАН снимак! (ВИДЕО)

Наиме, она је дошла у Хитну помоћ, јер јој је из очију уместо суза ишла крв. Она није имала никаквих болова нити било каквих непријатности, али се пожалила да је и месец дана пре тога имала овакав симптом.

Естроген и прогестерон могу повећати проток капилара, што даје резултат хиперемије, зачепљености и секундарно крварење из ванматеричног ткива

Прошла је различита офталмолошка и радиолошка испитивања и сви су налази били апсолутно нормални. Није имала никаква унутрашња крварења, ни породичну анамнезу крварења из очију, а није имала ни проблеме са очима.

Лекари су схватили да су се оба пута "крваве сузе" догодиле током менструације,   да би јој на крају дијагностификовали тзв. заменску менструацију. Ово  стање је описано као "циклично крварење које се јавља током менструације из екстрагениталних органа", а најчешће је у питању нос. Међутим, Крварење се могу догодити и из усана, очију, плућа и желуца - наводи се.    Иако је тачан узрок још увек непознат, стручњаци верују да ендометриоза или присутност ткива ендометрија у екстрагениталним органима могу бити окидач у развоју заменске менструације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas