· · Коментари: 0
ПЛАВУШЕ

ПЛАВА КОСА код жена појавила се због НЕСТАШИЦЕ МУШКАРАЦА, а мушкарци данас воле мало другачије боје

Када се појединац суочи с потенцијалним партнерима једнаке вредности, настојаће да одабере онога који се издваја из мноштва. Због нагле промене односа жена и мушкараца, плава коса настала је као генетска потреба.

1600420927_Depositphotos_37133343_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако поп култура пружа мноштво мешаних порука о карактеристикама плавокосих жена у модерно доба, извештај истраживача са Универзитета Ст. Андреwс из 2006. године каже да су се светла коса и плаве очи почеле појављивати ​​у мањини северноевропских жена пред крај леденог доба.

Засебна студија три јапанска универзитета која су анализирала северноевропске гене утврдила је да се генетска мутација која је резултирала плавом косом догодила пре око 11 000 година.

Према извештају, због несташице хране, мушкарци су били присиљени да излазе у ризичне и физички захтевне ловачке експедиције. Велики број мушких ловаца никад се није вратио с ових путовања, а преживелим женама оставио је избор са пуно мање потенцијалних партнера са којима би се могли размножавати.

Прочитајте још: Да ли је тачно правило "5 секунди" када нам ХРАНА ПАДНЕ НА ПОД: Ево шта кажу научници

Фото: Депозит

Мушкарци који су се вратили били су врло тражени. Када се појединац суочи с потенцијалним партнерима једнаке вредности, настојаће да одабре онога који се издваја из мноштва.

Због нагле промене односа жена и мушкараца, плава коса настала је као генетска потреба. Мушкарце су привлачиле жене са златним локнама и плавим очима, насељавајући тако подручје плавокосом и плавооком децом и унуцима. До тада су сви људи имали смеђу косу и смеђе очи.

Северни Европљани имају најразличитије боје косе и очију пронађене било где на планети, што водећи аутор студије, канадски антрополог Петер Фрост, верује да је резултат сексуалне привлачности ових особина. Будући да су плавуше имале већу вероватност размножавања, њихова се популација почела повећавати током генерација.

Прочитајте још: ВЕРУЈТЕ, ОВО ЖЕЛИТЕ ДА ЗНАТЕ АКО ТРАЖИТЕ ПОСАО! Директору пукао филм: "Ево зашто сам 97 посто пријава бацио у смеће" (ФОТО)

Фото: Депозит

Данас у Европи постоји више од седам различитих нијанси плаве косе. Како се тако велика варијација развила у релативно кратком временском раздобљу у овој географској регији? Постоји велика разноликост у људској коси и боји очију у северној и источној Европи и њихово порекло током кратког еволуцијског времена указује на неку врсту одабира. Полни одабир посебно је назначен, јер је познато да фаворизује особине боја, објашњавају аутори студије.

Али ствари су се промениле од историјских времена. Истраживачи са Универзитета Цитy у Лондону 2006. године открили су да мушкарци преферирају фотографије бринета и црвенокосих жена. Петер Аyтон, професор психологије на Универзитету Цитy који је водио истраживање, рекао је да је тамна коса сада моћнији симбол него плава.

Прочитајте још: Да, могуће је! Катарина је СМИСЛИЛА НАЧИН ДА КУПИ СТАН БЕЗ КРЕДИТА и цео Балкан је у НЕВЕРИЦИ (ФОТО)

Према студији, како су се хетеросексуални односи развијали, мушкарце је можда више привлачила ментална храброст, која је повезана са бринетама у мушкој психи, него исконска, физичка привлачност плаве косе.

- Како се улога жена развијала, мушка очекивања од жена су се променила. Они траже интензивнија, равноправна партнерства, а изглед има велику улогу. Могуће је чак и да одређене боје косе могу да указују ​​на богатство и искуство - каже Аyтон.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.