Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПОРТ

Пливачки клуб за особе са инвалидитетом: Најмлађи члан има шест месеци

Пливачки клуб "SwimBo" постоји од 2015. године и ради са посебним особама.

1614624283_155795621_130136399018490_5095553488370869299_n.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Клуб Пкоси  "SwimBo" су основали дипломирани тренери Бојан Почуча и Бојана Милићевић. Бојан је познат као тренер Ане Јововић, наше најбоље пливачице са инвалидитетом која је успела да оствари сан из детињства. Ани је нога амбпутирана када је имала три године, а успела је да освоја медаље у пливању.

Прочитајте још: У 15.год покушала је да изврши САМОУБИСТВО: Онда су уследила још 2 пута,а сада Лана има ПОРУКУ за све (ФОТО)

Клуб користи Halliwick методу - терапеутско пливање које подразумева релаксацију, уживање у води, одржавање равнотеже, дружење и разне игре. Бојана Милићевић је омиљени тренер малишана са инвалидитетом. Она два птуа недељно тренира са њима у базену и учи их да пливају, уживају, развијају моторичке способности и спреме се за живот.

Циљ је да разбијемо медицинску монотонију...

- Клуб ради са особама свих узраста, а најмлађи чланови су бебе старе шест месеци. Циљ нам је да разбијемо медицинску монотонију и рехабилитацију која је деци често досадна. Ми им помажемо да раде рехабилитацију уз игру - каже Бојана.

Прочитајте још: "Док сам се порађала, муж ме је ВАРАО са мојом мајком": Тужна исповест младе маме (24) многима је сломила срце (ФОТО)

И заиста, из базена се чује само смех и дечија граја. Мото клуба "Свимбо" је "Пливај и буди срећан" и то се види на лицима деце. Неки се труде из све снаге да ураде све што им Бојана каже, а други траже погледом родитеље да добију подршку.

Клинци спремни да зароне Фото: А. М.

Овај систем рада подстиче децу да се осамостале и практично вежбе које не воле да раде на сувом раде у - води. Најзанимљивији део овог тренинга је што су у води добродошли и родитељи!

Са родитељима у базену су и деца опуштенија.

- Родитељи су пожељни, јер на тај начин сви учествујемо, деца су опуштенија, а родитељи се још више зближавају са малишанима. Чешће имамо очеве у води него маме, а то је лепо јер најчешће брига највише "падне" на маме - истиче Бојана.

Прочитајте још: "Мој организам не може више да издржи, али ПОРОК не могу да оставим". Потресна исповест Марине Туцаковић

Тренинзи су два пута недељно, средом и петком, у базену ОШ Лаза Костић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas