· · Коментари: 0
СПАРТАНСКО РЕШЕЊЕ

Победите бриге и страхове помоћу СПАРТАНСКОГ решења

Највећи страхови данашњице су губитак посла или примања, страх од болести, глади, сиромаштва и смрти.

1604857356_strah.jpg

Готово да данас нема човека који се брине да ће му се десити нешто лоше.

Прочитајте још: СИМПСОНОВИ су поново успели: Предвидели ИЗБОРНУ КРАЂУ, али и нешто још СТРАШНИЈЕ!

Тако у књизи „Огњена капија“ Стивена Пресфилда спартански ратни ветеран подучава младог ратника како да превазиђе страх тако што тражи од њега да замисли свој ум као кућу са много соба.

– Постоје собе у које никада не смеш да уђеш. У њима обитавају бес и страх. Њих се мораш клонити по сваку цену. С друге стране, позитивне навике ће те ојачати. Кад истренираш мозак да мисли само на један одређени начин, када избациш из главе све негативне мисли, то ће ти донети велику снагу – рекао је учитељ.

Прочитајте још:  ЕМОТИВНИ воле ФОЛК, а какве особе слушају РОК и ХЕВИ МЕТАЛ?

 

Фото: деспоситос

Овакво резоновање може се примењивати и данас. Већина људи сада су таоци тескобе свих врста, од емоционалне до егзистенцијалне, те стално размишљају о томе шта може кренути по злу уместо да размишљају шта могу унапредити у животу. Тако људи живе у погрешним собама свога ума, па се може рећи да се заправо налазе у менталном затвору.

Пресфилд тврди да су Спартанци избегавали осећања: страха, тескобе, беса, зависти и похлепе. За њих су она била токсична. Човек мора да научи да се избори са овим осећањима ако жели да се осећа као победник. Једини начин да се то учини јесте да се избегавају тамна места ума, која су различита за различите људе. Некоме то може да буде пословни неуспех, усамљеност, болест

Прочитајте још: Доктор Раковачки је пре 80 година у Београду лечио ТЕСЛИНОМ струјом многе болести, а апарати се налазе у музеју

- Узмимо страх као пример. Сам по себи, страх је будаласт. Што се десило, десило се, а шта ће бити – биће. Тако треба гледати на ствари и неутралисати страх. Овај фокус довешће вас до успеха на скоро свим пољима. Фокусирајте се на садашњост и заборавите прошлост. Престаните да бринете о будућности. Поготово не треба превише размишљати о ономе што је изван наше контроле. Увек пазите да се негативне мисли не ушуњају у ваш ум. Морате закључати врата ваших тамних соба - закључио је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.