· · Коментари: 0
РЕКРЕАЦИЈА

Победите ишијас уз помоћ 5 вежби

Ишијас за многе није тренутно, болно стање већ хроничан проблем.

1618222220_Depositphotos_219404770_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Особе које пате од болова у доњем делу леђа осећају непријатност већ на сам додир болне регије, бол је присутна и у фази мировања и по правилу се рефлектује у једну од ногу. То отежава свакодневно кретања, доприноси осећају тромости и замора, а проблем се на тај начин продубљује, поготово када је о гојазнима реч.

Прочитајте још: Колико је вежбање добро за ПАМЋЕЊЕ? Резултати ће нас покренути

Да бисте спречили прогресију ишијаса и трајно се решили болова најбољи начин је да редовно вежбате.

У лечењу синдрома болних леђа врло ефикасне су се показале вежбе са лоптом пречника од 20 до 25 центиметара.

Набавите лопту или вежбајте на поду.

Како можете да вежбате помоћу лопте, предлажемо у ових неколико вежби.

Бочни трбушњаци

Из лежећег положаја на леђима подигните опружене ноге под правим углом. Лопту држите у рукама на грудима. Подигните главу и лоптом лагано "прођите" поред левог колена. Вратите лопту на груди. Исто поновите "пролазећи" поред десног колена. Радите наизменично по 10 понављања.

Прочитајте још: Вежбајте у природи и затегните се до перфекције: Данас радимо тренинг за цело тело (ВИДЕО)

Јак стомак

Чамац
Из седећег положаја на поду саставите стопала тако да обликују изглед чамца. Лопту држите испред груди, притисните је, пустите и подижите је изнад главе. Поновите 10 пута.

Лезите на леђа, а лопту држите испред лица. Савијте ноге у коленима. Подигните главу и лоптом тежите ка коленима, раздвојите их и "прођите" мало лоптом ка напред. Вратите се постепено у почетни положај. Поновите 10 пута.

Вежбе понављајте 10 пута, па поново.

Затезање бока

Лезите на бок и ослоните се на подлактицу. Другу руку ослоните на бок. Лопту држите (без руку) иза колена слободне ноге и подижите ногу нагоре па вратите у почетни положај. Поновите 10 пута, па затим још 10 понављања само подизање ноге. Окрените се на супротан бок и поновите вежбу.

Прочитајте још: Данас са тренером Маријом радимо ХИИТ ТРЕНИНГ: Извдојите 28 минута и побољшајте кондицију (ВИДЕО)

Подизање колена

Клекните и ослоните се на подлактице. Укрстите прсте руку. Лопту држите иза десног колена (без руку). Подижите десно колено у страну док бутина не буде паралелна са подлогом, па вратите у почетни положај. Затим, подижите десну ногу нагоре па се вратите у почетни положај. Поновите 10 пута подизање колена у страну и 10 пута нагоре. Затим исто поновите и левом ногом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.