· · Коментари: 0
СТРУЧЊАК ЗА ЉУБАВ

ПОБОЉШАЈТЕ вашу везу простом ВЕЖБОМ за само 30 секунди

Сви сте сигурно пролазили кроз фазу идеализације партнера и то је нормална појава, али само у почетку везе.

1618494178_Depositphotos_253398734_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Сасвим је нормално да видите свог партнера у новом свјетлу што се " медени мјесец" приближава, можда ц́ете се чак и фокусирати на неколико иритантних навика које нисте раније примијетили и то је могуће.

Али, ако почнете да се питате шта вам је значајно код других, психолог Џенис Вилхауер, сматра да треба да размислите о томе на шта сте се заправо фокусирали.

Прочитајте још: Станислав Попов упозорава парове: Пре брака питајте га како замишља заједнички живот!

- Оно што многи људи не схватају је да оно што они виде има везе са оним што гледају, а шта год да гледају, почиње да постаје све вец́е у њиховом уму - каже Џенис.

- Мозак има ограничене капацитете, што значи да се може фокусирати само на одређени број ствари истовремено.

Када се мозак заузме за нешто, почињете да губите свесност о томе шта се још догађа око вас.

- Када обратите пажњу на негативне ствари, оне спречавају вашу способност да видите позитивне ствари и обрнуто - објашњава она.

Прочитајте још: Ових 5 НАВИКА везаних за спавање могу САБОТИРАТИ вашу љубавну везу

Фото: Депозит

- Што више почнете да пазите на ствари које волите у вашем партнеру током времена, то ц́ете више почети да видите ону особу на коју сте први пут падали, приметићете мање ствари које вас сада узнемиравају. 

Она препоручује следећу стратегију: "Преусмерите вашу пажњу и поново запалите пламен у вашој вези."

Узмите оловку и папир и визуализујте свог партнера од почетка од када су почела да се развијају снажна осец́ања. Запишите детаље о томе како сте се тада осец́али.

Пре него што одете у кревет, додајте три ствари на листу о томе шта вам се данас свиђа код вашег партнера.

Прочитајте још: Духовитост је кључ дугог брака, а ОЗБИЉАН брак је на климавим ногама

Сваког јутра прочитајте списак пре него што изађете из кревета и додајте три нове ствари које волите код вашег партнера.

Урадите то сваки дан наредних 30 дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.