· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Под стресом сте? Пијте ТОПЛУ ВОДУ! Ево које још озбиљне ЗДРАВСТВЕНЕ ПРОБЛЕМЕ лечи овај напитак

Ма колико да је бљутава, топла вода је посебно здрава за наш организам!

1621176687_Depositphotos_267729924_s-2019--1-.jpg
Фото: Depositphotos

Здрава детоксикација, испирање синуса и смањење упале и генерално болова у целом организму. Ово су само неке од здравствених предности топле воде, коју би свакодневно требали да конзумирамо уколико желимо да имамо јак и здрав организам.

Прочитајте још: КОЊСКИ Нострадамус: Сенатори су тражили савет од Лејди, погрешно је предвидела само једном

Наиме, топла вода посебно помаже у детоксикацији тела. Топла вода подиже температуру тела што узрокује знојење, а управо на тај начин се избацују токсини из тела и чисти поре. Топлота овог напитка може ублажити притисак узрокован прехладом и назалном алергијом. Пара такође помаже у одчепљењу синуса, а испијање топле воде може подстаћи одчепљење носа.

Конзумација вруће воде може пружити неко унутрашње ублажавање боли, али важно је напоменути да топлота такође може погоршати оток настао услед повреде...

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Неколико научних истраживања тврди да испијање више воде поспешује губитак килограма. Вода такођер помаже телу да апсорбује хранљиве материје и избаци отпад. Топла вода убрзава метаболизам што би могло помоћи у мршављењу. Осим тога, она проширује крвне судове, побољшавајући циркулацију. То може помоћи мишићима да се опусте и ублажава болове.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Врућа вода побољшава циркулацију, а може побољшати и проток крви, посебно у повређеним мишићима. Наиме, људи редовно користе боце са топлом водом како би смањили бол. Конзумација вруће воде може пружити неко унутрашње ублажавање боли, али важно је напоменути да топлота такође може погоршати оток.

И оно најбитније за свакодневицу, чаша топле воде може ублажити стрес и анксиозност. Једна научна студија је показала да топли напици, укључујући кафу и чај, могу смањити ниво стреса и анксиозности. Студија сугерише да је то можда и због кофеина у овим пићима, али топлота је такође одиграла важну улогу у поправљању расположења.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.