· · Коментара: 0
САВЕТИ

Подсећају на кајзерице и врло су укусни: Посни хлепчићи без белог брашка (ФОТО)

Можете их корисити уз ручак или вечеру, а можете направити укусан сендвич за доручак.

1618129270_posni-hlebcici-bez-belog-brasna-velika-1150x599.jpg
Фото: Диди Кичен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 25 гр. квасва
  • 250 мл. топле воде
  • 1 кашика шећера
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 кашике уља
  • 90 гр. ражаног брашна
  • 120 гр. полубелог брашна
  • 230 бр. интегралног брашна
  • 2 кашике сусама
  • 2 кашике лана

Прочитајте још: Ако немате идеју за данашњи ручак, ПРЕДЛАЖЕМО: Посне пљескавице са пиринчем и овсеним пахуљицама (ФОТО/ВИДЕО)

Упутство за припрему:

1. У ванглицу ставите воду, квасац, шећер и уље, промешајте да се квасац лепо истопи. Затим додајте ражано, полубело брашно,сусам и лан, сједините, сипајте со, па мало по мало додајте и интегрално брашно. Месите док не добијете овако лепу умешену лоптицу. Ванглицу ставите у кесу или прекрите провидном фолијом и оставите око 30 минута на топлом да надолази.

Фото: Диди Кичен

2.  Када је тесто надошло, као на слици. Премесите га, ставите на радну површину, посутом интегралним брашном. Поделите тесто на 9 делова

Прочитајте још: Како да уз помоћ КУПУСА и СОДЕ добијете краљевску боју јаја: Без трунке хемије, резултати су ФАНТАСТИЧНИ (ВИДЕО)

Фото: Диди Кичен

3. Од сваког дела рукама обликујте лоптице, затим мало притисните од горе и прстима мало притисните са стране, да добијете овакав облик. Од горе баш оштрим ножем, направите 2 реза. Оставите их да одстоје 15 - 20 минута, по жељи поспите сусамом, ланом... и пеците у загрејаној рерни на 250 степени око 20 минута у зависности од рерне. Пријатно!

Фото: Диди Кичен

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.