· · Коментари: 0
"Фејслифтинг"

На тржиште Србије стиже у јуну: Погледајте како су у „Реноу“ својој лимузини „затегли боре“ (Фото)

Обновљени „талисман“ са најсавременијим техничким решењима стиже на тржиште Србије у јуну

reno-talisman-naslovna.jpg
Фото:Рено

После три-четири године од појављивања неког новог модела аутомобилске компаније практикују редизајнирање, популарни „фејслифтинг“ или „затезање бора“.

Тако је и „Рено“ одлучио да освежи своју популарну лимузину „талисман“. Од самог представљања купци су овај аутомобил највише куповали због дизајна. Најновије модификације новог „талисмана" додатно истичу његов стил и привлачност.

Предњи крај је сада још префињенији захваљујући хромираним попречним уметцима и предњем бранику другачијег профила. Све верзије новог „талисмана“ су опремљене потпуним ЛЕД светлима. Адаптивна предња светла су опремљена технологијом „ЛЕД матрикс“ и динамичким показивачима смера. Елегантан облик је истакнут светлосним потписом у облику слова „Ц“, препознатљивим обележјем „Реноових“ модела.

Фото:Рено

Чист и префињен дизајн задњег краја новог „талисмана“ је наглашен светлима која су уоквирена хромом и динамичким показивачима смера. Антена у облику пераја морског пса смештена позади побољшава квалитет мултимедијалног система, а при томе му даје спортскији изглед.

Нови „талисман“ је доступан у палети нових, јединствених боја, које укључују сиву „балтик“, црвену „винтаж“ и сиву „хајленд“. Најновије измене чине и нови наплатци „пјер“ (17”), „стелар“ (18”) и „сато“ (19”).Како се приближава возилу, возача поздравља секвенцијално паљење предњих светала и осветљења у ручицама врата, а док улази у аутомобил пали се и унутрашња расвета.

Прочитајте још: Лепе вести за наше грађане: Због короне продужили гаранцију од СЕДАМ година

Арматурна табла је још привлачнија захваљујући прилагодљивом 10,2-инчном екрану који је део серијске опреме од нивоа опреме „Интенс“. Поставке система „мулти-сенс“ омогућавају потпуно прилагођавање екрана система навигације за јединствен доживљај вожње.

Фото:Рено

Након новог „еспаса“ ово је други „Реноов“ модел опремљен „ЛЕД матрикс визион“ светлима. Интелигентни прилагодљиви систем осветљења повећава сигурност захваљујући већој ефикасности у односу на традиционалне ЛЕД системе. У поређењу са старијим моделима, осветљење је 50 одсто снажније, а видљивост је повећана на 220 м у поређењу са 175 м претходне генерације. Светлосни сноп континуирано се прилагођава условима на путу и другим возачима, што вожњу чини опуштенијом.

Мултимедијални систем „Рено изи линк“ нуди прилагодљиво и интуитивно окружење. Вертикално постављен 9,3-инчни екран уноси дашак савремености у путнички простор. Овај систем укључује дигитални радио, мултимедијални систем и систем за повезивање са телефоном компатибилан са апликацијама „Андроид ауто“ и „Епл кар-плеј“, као и навигациони систем са функцијом претраживања адреса путем Гугла, приказом цена горива и информацијама о саобраћају у стварном времену.

Фото:Рено

Тринаест врхунских „Бозе“ звучника укључених у верзију „Иницијале Париз“ сада долази са пет задатих начина рада како би се осигурао још пријатнији доживљај звука. Систем за помоћ у вожњи аутопутем и у саобраћајним гужвама спаја адаптивни темпомат са системом за помоћ при задржавању возила у средишту саобраћајне траке, који функционише чак и у кривинама. Ова функција прилагођава брзину између 0 и 160 км/ч, одржавајући при томе одговарајући сигурносни размак од возила испред. Систем може аутоматски да заустави и затим поновно покрене аутомобил унутар три секунде без икаквог реаговања возача.

Активни систем кочења у нужди сада препознаје пешаке и бициклисте.

Осим ових најновијих иновација, нови Талисман је опремљен системима за помоћ у вожњи који вожњу чине сигурнијом и удобнијом. Они укључују упозорење на излазак из саобраћајне траке, систем задржавања возила у саобраћајној траци, упозорење на умор возача, упозорење на возило у мртвом углу који сада употребљава два радарска сензора смештена у задњем крају возила и систем упозорења на надолазећи саобраћај од позади.“

Нови „талисман“ је једино возило у класи опремљено шасијом „4контрол“. Систем управљања на сва четири точка је увек активан и аутоматски закреће задње точкове. Шасија „4контрол“ новом „талисману“ осигурава јединствени ниво прецизности и окретне возне карактеристике у граду за возило ове величине.

Фото:Рено

Аутомобил је опремљен „Реноовим“ дизел моторима хомологованим према норми „WЛТП“, који су и чистији и ефикаснији. Сви они испуњавају најстроже еколошке норме и опремљени су технологијом селективне каталитичке редукције као и системом убризгавања течности „Ад блу“ за смањење емисија азотних оксида.

Нови „талисман“ је доступан са 1,7-литарским дизел мотором „блу дЦи“ снаге 120 или 150 КС и 6-степеним ручним мењачем. Уз врло ниску потрошњу горива у мешовитој вожњи – само 4,9 л/100 км (128 г/км ЦО2) – идеалан је аутомобил за флотне купце. Уз овај мотор, доступан је и 2,0-литарски дизел мотор“блу дЦи“ са 200 КС, који снагу преноси путем 6-степеног аутоматског мењача са двоструким квачилом ЕДЦ. Ова верзија се одликује снажним убрзањима и брзим одзивом, а савршен је за оне који траже врхунске перформансе и завидно ниску потрошњу горива – 5,6 л/100 км (146 г/км ЦО2).

Нови „талисман“ ће на тржиште Србије доћи у јуну, када ће бити позната и цена.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.