· · Коментари: 0
Тражени

Погледајте којих 10 аутомобила највише купују Европљани!

До скоро неприкосновени "глоф" скинут са трона. Велики узлет "Дачије"

1593615679_KLIO.jpeg
Фото:"Рено"

Корона је заиста измешала све карте у ауто-индустрији! Пад продаје нових возила у Европи се очекивао али не и да, на пример, на трону, када су у питању најпродаванији аутомобили, после ко зна ког времена не буде немачки "фолксваген голф"!

Или шта рећи за чињеницу да је међу првих десет најпродаванијих возила на нашем континенту румунска "Дачија" са чак два модела ?

Фото:"Рено"

Подаци које је "Јато дајнамикс" објавио за мај месец 2020. недвосмислено показују невероватан пад продаје од 57 одсто у односу на исти месец 2019. године. Размере ове катастрофе ауто-индустрије ће се, сматрају многи, тек осетити у временима која долазе. 

Прочитајте још:Погледајте какве везе имају творови, тајанствени Ђорђо и "ђулија" (ФОТО/ВИДЕО)

Најпродаванији аутомобил у мају, месецу који је некада важио за један од најомиљенијих за куповину нових аутомобила (уочи годишњих одмора) је "рено клио". Овај модел француске компаније пазарило је 16.028 становника ЕУ!

Свргнути "краљ" са трона, немачки "фолксваген голф" био је по укусу 13.125 становника 27 земаља Европе. На трећем месту налази се "Европски аутомобил године", француски "пежо 208" којег је купило 10.977 поклоника ове марке.

Фото:"Дачија"

И велико изненађење, или изненађење број 1 из "Дачије", на четвртом месту је "дачија сандеро" коју је купило 10.651 држављанин ЕУ.

У "Реноу" мора да трљају руке, не само због "клиа" на првом и "сандера" ("Дачија" је део "Рено групе") на четвртом месту већ и због "рено каптура", кросовера који је на петој поззицији ове ранг листе са 10.049 примерака који су испоручени купцима у мају.

Прочитајте још:Да ли знате који ауто Џереми Кларксон сматра НАЈЛЕПШИМ свих времена?(ФОТО/ВИДЕО)

На шестом месту је "фолксваген ти-рок" са 9.727 продатих јединица, на седмом је "Аутомобил године у Србији" немачка "опел корса" са 9.451 продатим примерком, а одмах иза ње, СУВ из Румуније "дачија дастер" - 9.041 аутомобил је нашао свој пут до купца у мају!

Девето место са 8.712 продатих примерака припало је "ситроену Ц3", а десето још једном "Фолксвагеновом" возилу "тигуану" - 8.689. Цитроен Ц3 (8.712) и ВW Тигуан (8.689).

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.