· · Коментари: 1
Атрактиван

Погледајте ПРВЕ СКИЦЕ нове електричне "шкоде енијак иВ"

Чувени дизајнер Карл Неухолд открива детаље пре премијере 1. септембра у Прагу

1597304765_200812-Exterior-ENYAQ-iV-2.jpg
Фото:"Шкода"

Чешки аутомобилски див, у окриљу "Фолксваген групе", наставља силовити продор у сам врх светске ауто-индустрије. На том путу велики адут биће нови, електрични кросовер, "енијак иВ" којег ће "Шкода" представити 1. септембра у Прагу.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Са новим скицама, које је објавила ова компанија, постаје знатно јасније у ком правцу иде чешки произвођач.

Прочитајте још: Да ли знате зашто је ово возило проглашено за "Аутомобил 20. века"? (ВИДЕО)

Овај модел је прво возило "Шкоде"  изграђено на МЕБ платформи "Фолксваген групе".

Фото:"Шкода"

- Дизајн модела је прогресиван, уравнотежен и самоуверен. Нове пропорције дају му посебну динамичност и простран ентеријер. Велики точкови и клиренс остављају снажан утисак СУВ-а. Тело модела  је такође издужено и изузетно аеродинамично, што има позитиван утицај на домет - објашњава Карл Неухолд, руководилац сектора за дизајн екстеријера у "Шкоди".

Прочитајте још: Ово је време СУВ возила, екипа "Магазина Новости" открива ЗАШТО (ФОТО)

Реч је о комфорном кросоверу дужине 4.648 мм, ширине 1.877 мм и висине 1.618 мм, док је међуосовинско растојање аутомобила 2.765 мм.

Ова верзија ће имати задњи погон, а електромотор снаге 148 КС (109 кW) ће бити постављен изнад задње осовине.

Средња варзија електричног кросовера биће опремљена батеријом од 62 кWх, што ће бити довољно да се пређе око 390 км.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.