Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Појачана АНКСИОЗНОСТ, поспаност и нагомилавање килограма: Ево због чега прву јутарњу кафу не смете пити пре 9 сати

Иако љубитељи кафе тврде да одмах по отварању очију морају попити прву шољицу овог напитка, изгледа да то и није тако добра идеја

1617830500_kafa.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Савршено време за прву јутарњу каду је између 9.30 и 11.30 сати, потврдило је последње истраживање британских научника и лекара. Наиме, уколико конзумирамо кафу чим се пробудимо, наше тело може реаговати потпуно супртоно нашим очекивањима. Осим тога, том погрешном навиком можемо трајно угрозити наше здравље и нарушити имуни систем.

Ако дан започнете шољицом кафе са пуно шећера, убрзо након испијања кафе бисте могли да осећате умор и поспаност...

Доносимо вам пет разлога због којих прву јутарњу кафу морате одложити за период после 9.30 часова.

1. Можете бити више поспани

Прочитајте још: Домаћи, а префињен: Бакин колач одушевиће све генерације (ФОТО/ВИДЕО)

5. Можете набацити вишак килограма
Иако црна кафа може помоћи у сагоревању масноћа, она такође може утицати и на сан. Ако се не наспавате, осећате се гладније и имати појачану жељу за слаткишима. Све то, уз шећер и шлаг у кафи, може довести до нагомилавања вишка килограма.

Иако је кафа напитак пун кофеина, уколико шољицу овог напитка попијете чим се пробудите, она може имати потпуно супротно дејство. Кофеин удвостручује ниво хормона стреса и може довести до проблема са спавањем, што резултира умором. Ако дан започнете шољицом кафе са пуно шећера, убрзо након испијања кафе бисте могли да осећате умор и поспаност. То се догађа јер наше тело производи инсулин како би надокнадио шећер, узрокујући пад нивоа глукозе у крви, што резултира недостатком енергије.

Прочитајте још: Зашто је добро да пијемо НАПИТАК ОД ЦЕЛЕРА?

2. Можете исушити своју кожу

С обзиром на то да кафа утиче на црева, што може изазвати пролив, она дехидрира тело због чега токсини теже излазе из тела кроз кожу. То заузврат исушује кожу и чини је рањивијом на разне проблеме, попут преурањених бора.

3. Кафа може појачати анксиозност

Прочитајте још: Раскошна погача која ће бити део сваког празника: Фогача са сланином (ФОТО)

Ујутро након буђења ниво хормона стреса обично је највиша. Будући да је кофеин стимуланс, може подстаћи нервозу, а код неких људи може појачати анксиозност.

4. Кафа може повећати ниво шећера у крви

Јутарња шољица кафе отежава ћелијама регулацију шећера у крви, што може довести до разних болести. Висок шећер у крви, пак, може довести до гојазности и повећати ризик од кожних инфекција.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas