Авокадо се све чешће може купити по веома повољној цени, али проблем је што поцрни ако се искористи пола.
Авокадо врло брзо мења боју након што га исечете. Ако сте искористили само половину плода, а остатак намеравате да употребите сутрадан, преко ноћи може да потамни у фрижидеру и да више не буде добар за конзумирање.
Прочитајте још: Да ли и ви користите тек прокључалу воду за ПРИПРЕМУ ЧАЈА? Ево зашто би ипак требало да сачекамо
Али ово тропско воће може дуже остати у свежем стању ако на део који желите са сачувате сипате мало маслиновог уља, а затим га врхом прста утрљајте по целој површини. Тако се спречава процес оксидације, па авокадо неће променити боју, већ ће сачувати свежину.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ