· · Коментари: 0
БАШТА

ПОЛИВАЈТЕ столице газираним СОКОМ, мажите их МАЈОНЕЗОМ и биће ПРЕЛЕПЕ

Уместо скупих репарата користите оно што имате у кући које ће намештај очистити и боље.

1598348321_screened-porch-670263_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Продужите век баштенском намештају и гарнитури која стоји на тераси. Трудите се да овај намештај увек склоните са сунце и кише.

Гвожђе Фото: Пексел

Прочитајте још: Можда овог ЛЕТА не идете на МОРЕ, али то није разлог да се не ПОИГРАТЕ МОРСКИМ стилом

Дрвени намештај

Чистите га уз помоћ маслиновог уља тако што ћете помешати једнаке делове уља и воде, промешати и натопити тиме памучну крпу. Маслиново уље ће дрвету вратити сјај.

Маслиново уље враћа сјај, мајонез склања флеке.

Да би уклонили флеке и огреботине користите мајонез. Уколико је намештај тамне боје користите талог кафе.

Метал и ковано гвожђе

Перите га детерџентом и топлом водом, па обришите сувом крпом. Зарђале делове прелијте хладним црним чајем или газираним соком и оставите да одстоји.

Мехурићи ће продрети кроз рђу која ће омекшати и лакше ће се уклонити. После сваке кише трудите се да га пребришете сувом крпом.

Сода бикарбона Фото: Пексел
Плетене гарнитуре имају рупице у које се увлачи прљавштина...

Плетене гарнитуре

Ратан, трска и бамбус изгледају најлепше, али се најтеже чисте! Чистите га водом у којој сте растворили соду бикарбону, па оставите да се у хладовини добро осуши. Дешава се да бамбус испуца и избледи, а тада је најбоље преко ноћи покрити га влажним пешкирима да упије влагу.

Прочитајте још: Погледајте ОВАЈ ДЕО КУЋЕ и биће вам јасно какви укућани ту живе!

Пластични намештај

Делује да је најпрактичнији иако није најудобнији. Међутим, на пластици се некада направе флеке које може да очсити само алкохол.

А, јастуци?
Сваке јесени оперите у машини јастуке за седење. Ако се појави буђ очистите је сувом меком четком и склањајте их са сунца и кише.
Пластични делује најпрактичнији, али уопште није  тако.

Трљајте га крпом на коју сте сипали мало јабуковог сирћета, па оперите детерџентом и водом. Пластика често избледи од сунца и те флеке пробајте да уклоните средством за полирање аутомобила.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.