· · Коментари: 0
надутост

Помозите организму да избаци ВИШАК ТЕЧНОСТИ: Обратите пажњу на ове намирнице

Течност нам је неопходна за нормално функционисање.

1605882321_Depositphotos_314645292_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Међутим, постоје намирнице које поспешују задржавање течности у организму. Њих треба избегавати или контролисано конзумирати.

Свега по мало, то је универзална формула која никако не може да вам шкоди. Кад једете било коју намирницу или своје омиљено јело, неоподно је да знате колико течности садржи и како ће то утицати на ваш организам.

Прочитајте још: НЕ ИГНОРИШИТЕ ЗНАКОВЕ: Ових 5 болести могу да скривају ваше руке!

Со

Колико год со побољшава укус хране, толико може штетно да делује на организам. Прекомерно слана јела никако нису пожељна јер со задржава течност у организму. Отуд се јавља проблем с бубрезима, оток испод очију, надутост и лоше варење.

Фото: Депосит

Млечни производи

Треба умерено да се нађу на вашем столу.

Јабуке

Ако Енглези дан завршавају јабуком то значи да ће имати здраво срце, тако каже једно истраживање. Међутим, и јабуке могу да буду проблем. Нутриционисти саветују једну до две дневно јер и јабуке утичу на задржавање течности у организму.

Зелено поврће

Купус, броколи, кељ, грашак и карфиол садрже шећере који се тешко варе, задржавају течност па се зато јављају гасови. Дакле, и ове намирнице треба ујерено да конзумирате.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Обратите пажњу на три ствари на ЕТИКЕТАМА ХРАНЕ како би ваше срце било здравије

Грашак

Грашак у свом саставу има 21 аминокиселину, а за дневно нормално фукционисање организма потребно је 24. То је довољан разлог да грашак једном недељно, а максимално два пута, уврстите у свој јеловник. Треба да знате и то да грашак садржи шећер који се тешко вари па се зато не препоручује честа употреба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.