· · Коментари: 0
ЦИТРУСИ

Поморанџа спречава упалу грла, штити зубе, а маска од ње чини чудо за лице

Уколико се зажелите воћног сока, најбоље је да се освежите оним од свеже цеђених поморанџи.

1614599643_Depositphotos_218296768_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Овај природни сок помаже у спречавању сувоће усне дупље, смирује упалу десни, помаже код зарастања раница и уопште обезбеђује здравље уста. Такође, унутрашњом страном поморанџине коре можете да истрљате зубе и десни.

Прочитајте још: Корен снова: Проверен као афродизијак, а снижава и притисак

Сок од поморанџе спречава нагомилавање штетних материја и бактерија које се задржавају посебно на крајницима, а и у грлу.

Ако се одлучите да поморанџу једете често, знајте да ћете тако да помогнете имуном систему. Само једна поморанџа дневно може да заштити од грипа, прехладе, кашља, кијавице. Истовремено једна поморанџа дневно обара висину холестерола у крви.

Маска за суво лице
Ако имате суву кожу самељите поморанџу и додајте жуманце, па све добро промешајте. Нанесите на лице, оставите 20 минута, па исперите.
Једна поморанџа дневно штити од грипа и кијавице.

Свакодневно конзумирање овог воћа представља добру заштиту неурона у мозгу и кичменој мождини, док антиоксиданси у њему смањују утицај токсина који се луче када је организам под стресом. На тај начин смањује се могућност оштећења на нервним ћелијама, односно омогућава безбрижно старење, уз очување бистрог ума.

Унутрашња страна коре штити зубе и десни
За масну кожу и митесере
Ако имате масну кожу, нарендајте кору па је изгњечите прстима и нанесите на лице. Митесере чисти сува кора коју ћете самлети, помешати са мало ружине водице и на нети на лице.

Поморанџе садрже око 170 фитохемикалија за које је доказано да имају антизапаљенска и антиканцерогена својства, као и састојке који спречавају стварање угрушака крви.

Прочитајте још: Овај доктор се не купа шест година и не користи дезодоранс! Свакодневно купање није неопходно?

Није занемарљиво ни што су поморанџе врло дијеталне. Оне помажу у елиминацији свих токсина и нечистоћа које се таложе у цревима и на тај начин спречавају затвор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.