Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Поново је дом канцеларија: Седам правила како да преживите рад од куће

Током протеклих месеци, због ситуације изазване корона вирусом, велики број нас приморан је да ради од куће уместо са радног места.

1614964678_kancelarija.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Како су људи по природи робови навика, ова промена није била свима добродошла, поготово онима који имају децу. Поставља се питање како се издвојити и концентрисати, а притом не наружити животни простор?

Прочитајте још: ДЕКОРАЦИЈА ДОМА према ФЕНГ ШУИЈУ: Важно је да ово буде први корак

Потрудите се да осветљење буде одговарајуће, да седите у близини прозора, најбоље тако да вам светлост долази са стране, а не спреда нити отпозади. Тако ћете избећи рефлексију и сачувати вид.

Фото: Депозит
Светло је најважније.

Уколико радите и ноћу, нека вам лампа осветљава потребна документа и тастатуру, али не би требало да сија директно у екран, већ поред или мало иза њега.

Лактови треба да буду савијени на 90 степени.

Ако немате радни сто, а имате лап-топ, водите рачуна о томе да вам тастатура буде у нивоу лактова савијених на 90 степени, а екран, ако можете, замените већим монитором, који ћете приспојити на рачунар и подићи у ниво очију.

Прочитајте још: ПЕНТХАУС КОЈИ ОДУЗИМА ДАХ: Стан од 57 милиона долара (ФОТО)

За седење користите удобну столицу пре него фотељу, или лопту за пилатес - она ће вас “терати” да стално будете у најисправнијем положају за кичму, правих леђа и колена савијених такође под углом од 90 степени. Зато бирајте лопту 10 центиметара већу од оне коју бисте користили за вежбање пилатеса.

Собна биљка је важна
У видокруг поставите собну биљку и неки детаљ који волите, попут слике, разгледнице или ситнице донете са путовања. Поглед на њих радоваће вас и давати вам позитивну енергију.
Обавезно користите календар и таблу са белешкама.

Да бисте се лакше и прецизније организовали у времену, на сто ставите календар, а поред њега таблу на коју ћете качити белешке. Можете себи сегментирано испланирати дан у оквиру радног времена, а паузе користите да се прошетате по стану, удахнете свеж ваздух, попијете лимунаду или чај.

Трудите се да слободно време током паузе не користите за бављење телефоном, јер ћете тако само још више заморити очи, а и мозак.

Прочитајте још: Боје које по ФЕНГ ШУИЈУ доносе лошу енергију: Ове елементе одмах морате избацити из купатила

Уколико не можете физички да се одвојите од укућана, па вам смета бука и њихово стално запиткивање, најбоље би било да ставите слушалице и пустите неку тиху музику, инспиративну за рад. На “Јутјубу” постоји много различитих врста музике, тематски груписаних, баш за писање, рачунање, концентрацију, брже размишљање... Одаберите своју мелодију и - срећан рад!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas