· · Коментари: 0
КОСА

Поново раде фризери: Под хитно ошишајте косу СВЕЋОМ

Зима је отишла и календарски, па ситно бројимо до сунчаних дана када ћемо сасвим скинути капе и капуљаче, распустити косу и дозволити јој да засија у пуном сјају. Да ли ће тако и заиста бити?

1616402410_Depositphotos_201326470_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Милан Бабовић, фризер, каже да ако је нега косе у зимском периоду била слабија, тешко да ће заблистати с пролећем, а уз то стижу и нове "невоље".

Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима

- Зима са собом носи много претњи по здравље власи - наводи стручњак за негу и лепоту косе. - Хладан и сув ваздух мења структуру длаке, па постаје тања, склонија пуцању и оштећењима. Притом, и пролеће доноси једну другу врсту непријатности - опадање косе.

Зима је истањила, а у пролеће опада коса...
Милан Бабовић Фото: Приватна архива

То је, као и јесен, период године који је резервисан за физиолошку обнову фоликула. Тада коса појачано опада и неопходна јој је посебна пажња.

Благо скратите крајеве

Фризер каже да, на сву срећу, постоји много начина да се коса обнови, да јој се у данима који су пред нама врате сјај и лепота. За почетак, ту је обавезно благо скраћивање крајева, које не значи драстичну промену дужине, а власима ће и те како пријати.

Прочитајте још: Уклоните шминку на потпуно природан начин помоћу намирница које имате у кући

Без хемије, мало одмор
Саговорник напомиње да после сваког регенеративног третмана не би требало да користимо јаку хемију, агресивне препарате и боје. Благи преливи који ће вратити живост и сјај коси увек су добро решење. А требало би да обратимо пажњу и на чешљање.

Саговорник затим препоручује да изаберемо неки од третмана природним уљима, у зависности од типа косе и коже главе.

Ови третмани су делотворни код појачаног раста косе, решавања перути или опадања косе. Због ароматерапије, врло позитивно утичу и на психу.

Коса обожава кератин!

Прочитајте још: МОДНИ СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Ово је основно правило о ношењу хулахопки

Прави избор би био и третман кератином. У питању су специјалне емулзије које у себи имају више од 80 одсто кератина, беланчевине која је главна у саставу длаке и обично се издваја из руна оваца. Када се третман ради квалитетним и оригиналним препаратом, уз надзор професионалаца, потпуно је безбедан.

Фото: Мање хемије и мање фена Фото: Депозит

- Краљица регенеративних третмана је и велатерапија или популарно речено - шишање пламеном свеће. Тако се скидају оштећења са длаке, "запечате" се крајеви, па се коса теже листа и све то се дешава без мењања дужине, што је многим дамама важно - објашњава фризер.

Прочитајте још: Будите праве заводнице: Шминка која је у тренду овог пролећа

Од крајева ка корену
- Косу чешљајте од крајева ка корену, нарочито ако је мокра. Хемијске везе у влажним власима су најслабије и она је склона пуцању ако јој се приступа превише агресивно - упозорава стручњак.

И на крају, Милан Бабовић подсећа да коса много говори о нашој личности и животним навикама, иако је у трци за свакодневним обавезама често занемарујемо.

Коса је данас статусни симбол, дакле...

- Немојте да заборавите да је у модерном времену коса и важан "асесоар" и врло често статусни симбол. Због тога би требало одговорно да се опходимо према њој, баш као и према целом телу - каже фризер.

Прочитајте још: Како постићи мачкасти изглед очију (ВИДЕО)

- Исхрана је такође важан фактор за здрав изглед косе, а првенствено ту мислимо на свакодневни унос воћа и поврћа, односно витамина, минерала и влакана. То значи да без третирања и споља и изнутра, нема лепе косе - каже фризер.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.