Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
СТРАНЦИ

Поповић: ТУРИСТИ се ВРАЋАЈУ у још већем броју, а ВАКЦИНА ће бити услов

Број туриста је у Србији мањи у поређењу са прошлом годином, али у туристичким организацијама очекују не само њихов повратак, већ и туристички бум.

1599918680_turisti.jpeg
Фото: Пексел
Oglas

Према подацима Туристичке организације Србије захаљујући путовањима домаћих туриста по домовини смањен је пад број туриста и ноћења.

Домаћи туристи су у јулу остварили 670.000 ноћења, што је на истом нивоу као прошле године. Нажалост, број ноћења страних гостију је мањи за 85 одсто.

Прочитајте још: Путовања у којима РИЗИКУЈУ ЖИВОТ: СЛИКА на литици или што ОПАСНИЈЕ то боље

У свету увелико предвиђају када ће се туристи поново почети масовно да путују, а пошто је летња сезона завршена све очи су упрте у бизнис путнике. Према писању "Травелера" број путника који путују због посла више никада неће бити исти као пре епидемије.

Прва класа и 5*
Директори компанија путују првом класом и одседају у хотелима са пет звездица, што је за Београд лоше. У српској престоници половина хотела има 4*.
Путоваће само директори компанија, а остали бизнис путници ће имати онлајн конференције.

Наиме, они очекују да ће само директори компанија наставити да путују и склапају велике послове, док "обични" пословни људи све разговоре могу да обаве путем онлајн конференција.

Одлично троше, враћају се и доводе породицу Фото: Пексел

- Највећи број бизнис путника имао је Београд и они су чинили 15 одсто укупног броја страних гостију, а то није било мало пошто су 85 одсто туриста у престоници били странци - каже Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Блежр
Пословни туристи су, најчешће, приватно продужавали останак у граду у којем бораве први пут за једну или две ноћи, што је створило нову грану у туризму - блежр.
Одлично троше, доводе породице, враћају се...

Пословни људи су важили за једне од најбољих гостију, јер су у, просеку, трошили око 600 евра по путовању. Пословни људи су "повратници", јер ако им се негде допадне враћају се са породицом или партнером. Због тога су процене да их више неће бити због пандемије - поражавајуће!

Прочитајте још: ОВА земља даје 3.000 долара сваком ТУРИСТИ који се у њој зарази КОРОНОМ

- Уопште у то не верујем, јер бизнисмени не путују зато што воле него зато што морају, а лично очекујем да ће се вратити сви туристи и то у још већем броју, али је кључ у вакцини - каже Поповић.

Вакцинисање мора да буде глобално и биће услов за путовање у иностранство као "жути картон".

Поповић сматра да вакцинисање мора да буде глобално и због тога ће масовна путовања бити пролонгирана, а верује да ће бити услов за путовање.

- Претпостављам да ће доказ о вакцинацији у наредном периоду бити документ вреднији од пасоша - каже Поповић.

Он додаје да се млађи не сећају, али некада је "жути картон" био неопходан да би неко путовао у Африку. Овај "жути картон" је био доказ да је туриста вакцинисан од разних заразних болести које су у Европи биле искорењене.

Прочитајте још: "Она ће за мене увек бити дете": Српски туристи остварили РЕКОРД по броју ЖАЛБИ, а једно питање сви ПРЕПРИЧАВАЈУ

Недавно истраживање Удружења хотелијера и ресторатера ХОРЕС показало је да страни туристи оцењују Београд "јаком четворком" и да би се сви вратили и наш град препоручили другима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas