Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УЛЕПШАВАЊЕ

Попут оних из салона: Како да направите КУЋНИ ГЕЛ ЛАК ЗА НОКТЕ?

Будите сам свој маникр мајстор у шест корака.

1602235055_Depositphotos_161230518_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Чак и када смо "заглављени" код куће, то није разлог да немамо лепе и уредне нокте као и иначе.

Има ли шта лепше него док куцате мејл на свом компјутеру, па баците поглед на предивно обојене и сређене нокте? И не, не мислимо на класичне лакове (који се скину после другог прања судова) већ на ваш, кућни гел лак. Обећавамо вам да није тешко, а резултати ће вас одушевити.

Шта вам је потребно за гел лак код куће?

Пре него што се одлучите на кућни маникир, морате проверити да ли имате све што вам је неопходно. Имате две могућности: Можете купити гел сетове онлине или сваки комад одвојено. За почетак ће вам требати УВ лампица, уље за кутикуле и заноктице, лак за нокте, горњи премаз, основни премаз тј. база и гел лак. Иако технички можете користити обичан лак за нокте и гел премаз, препоручујемо да се ипак определите за гел лак. Обичан лак неће трајати дуго као и гел, чак иако будете користили премаз.

Прочитајте још: Зашто је важно правити ПАУЗУ ОД МАНИКИРА? Ово је детокс за ваше НОКТЕ

Фото: Депозит

Први корак: Исеците и обликујте нокте

Пре него што нанесете било који лак, морате бити сигурни да су ваши нокти спремни за лакирање. Започните сецкањем - потрудите се да буду једнаке дужине, а турпијом изравнајте оне који нису.

Други корак: Нанесите уље за кутикуле и заноктице

Опустиће ваше заноктице и кутикуле, па ћете лакше моћи да их гурнете натраг. Обавезно оперите руке после тога јер уколико то не урадите, може доћи до каснијег подизања гела са ноктију.

Прочитајте још: Обојте јесен ШЉОКИЦАМА: Направите СЛОМЉЕНЕ нокте уз помоћ кухињске ФОЛИЈЕ (ВИДЕО)

Трећи корак: Истурпијајте све нокте

Урадите то од ивице до ивице нокта. Уколико то не урадите, може се десити да је остало уља, које ће касније учинити да се гел са ваших ноктију подигне и самим тим краће траје. Након турпијања обришите нокте влажном марамицом (са алкохолом).

Четврти корак: Нанесите основни премаз

Фото: Депозит

Када нанесете основни премаз, убаците руку у УВ лампу на 30 секунди. (Време се може разликовати у зависности од врсте лампе).

Прочитајте још: Трикови за БРЖЕ СУШЕЊЕ ЛАКА: Суви НОКТИ за само 20 минута

Пети корак: Налакирајте нокте

Изаберите боју (или боје) и почните са лакирањем. Између сваког наношења ставите руку у УВ лампу док не добијете лепу, прозирну боју. У просеку су то 2 до 3 слоја боје.

Шести корак: Нанесите горњи слој

Након што сте завршили са лакирањем, време је за последњи слој. Када нанесете последњи слој, потребно је да поново убаците руку у УВ лампу. За још лепши финални изглед можете нанети неколико капи уља за кутикуле како би вам нокти изгледи неговано, а кожа хидрирано.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas