Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Поред губитка килограма фокусира се и на побољшање здравља: Ево које све БЕНЕФИТЕ доноси МЕДИТЕРАНСКА ИСХРАНА

Овај план исхране се сматра једном од најздравијих.

1616944075_Depositphotos_19818279_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Међу свим популарним дијетама, медитерански план прехране један је од најефикаснијих. Поред губитка килограма, ова дијета је добра за целокупно здравље, посебно за здравље старије популације. Дакле, ево како би то било корисно за њих, објашњава Сакши Лалвани, нутрициониста из Делхија, здравствени саветник и стручњак за активни животни стил, пише "Пинквилла.цом".

Прочитајте још: Њујоршка дијета: Изгубите до 6 килограма и 12 центиметара у струку!

На физиолошке промене у телу повезане са старењем, попут споријег пражњења желуца, промењене хормонске неравнотеже и смањеног базалног метаболизма, у великој мери утичу на понашање у исхрани, избор хране и хранљиве вредности.

Фото: Пиxабаy
Медитеранска дијета се не фокусира само на губитак килограма

Неколико истраживачких студија открило је да је медитеранска дијета идеална алтернатива за одрасле било које старосне групе и да је стручњаци за исхрану сматрају "исхраном здравом за срце". Права медитеранска кухиња укључује интегралне житарице, поврће, воће, махунарке, умерену конзумацију млека, зачине, орашасте плодове и семенке и маслиново уље. У поређењу са другим дијеталним плановима који су углавном усредсређени на губитак килограма, медитеранска дијета помаже у смањењу нивоа холестерола, уклањању накупљања плака у артеријама и регулише ниво шећера у крви.

Прочитајте још: СОЧНА пролећна дијета: Први корак је - ПИЈАЦА

Здравствене добробити медитеранске дијете
1. Поврће и воће богато храњивим састојцима смањује ризик од развоја мишићне слабости и других знакова крхкости. 2. Ограничени унос рафинисане и прерађене хране спречава кардиоваскуларне болести и мождани удар. 3. Висок ниво антиоксиданата у медитеранској исхрани повећава дуговечност и смањује ризик од Алцхајмерове и Паркинсонове болести. 4. Богата влакнима, медитеранска дијета регулише ниво шећера у крви и помаже у одржавању здраве тежине.

1. Учитајте храну богату влакнима, попут поврцћ, воћа, пасуља, орашастих плодова итд., која помаже у варењу и одржавају редовног пражњење црева.

2. Замените нездраве прерађене грицкалицеу индијским орашчићима, бадемима, орасима итд., 

Прочитајте још: Експрес дијета: Смршајте 5 килограма за 3 дана уз помоћ ТУНЕ

Регулише ниво шећера у крви!

3. За зачињање јела и кување користите маслиново уље уместо путера или биљног уља да бисте смањили ризик од коронарних болести.

4. Конзумирајте бело месо уместо црвеног, пљескавица, кобасице, али количина нека буде умерена.

Прочитајте још: Мислили смо другачије, али ове намирнице имају више ШЕЋЕРА

5. Једите плодове мора као што су туна, лосос, харинга, риба сабљарка и сардина два пута недељно за побољшање здравља срца и мозга.

6. Уживајте у непрерађеним млечним производима попут грчког или обичног јогурта, природног сира како бисте добили богату количину есенцијалних масти које одржавају добру кожу и косу и смањују крвни притисак.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas