Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Посадите ОВУ БИЉКУ на тераси или у башти, и дочекајте лето без КОМАРАЦА!

Поред тога што својим мирисом растерује комарце, тамјаника је јако једноставна за гајење.

1620908068_incense-plant-3864055_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Тамјаника, или "света петка" како је у неким крајевима народски називају, спада у вишегодишње биљке чија садња почиње у априлу.

Захтева земљу која добро спроводи воду, тако да је приликом садње у саксији обавезно по дну ставити каменчиће.

Прочитајте још: Мислите да СМРДИ? Ова биљка је најбољи БОРАЦ против КРПЕЉА

Ова биљка воли топлоту и сунце, мада је не треба излагати јаким сунчевим зрацима. У неким случајевима успева и на свежијим и сеновитим местима у башти или на балкону.

Уколико се одлучите за то да је гајите у стану, важно је да не буде на директном "удару" сунчевих зрака током топлих летњих дана.

Због јаког мириса тамјана, ова биљка је идеална за растеривање комараца и сличних инсеката.

Грм тамјанике може израсти и до једног метра, а ако је правилно негујете, годинама ћете имати диван мирисни украс у свом дому, башти или на тераси.

Повремено чупкајте листиће како би остала компактна, јер ће на тај начин грм лепо расти и у страну, а не само у висину.

Прочитајте још: Ставите ЈАЈЕ на дно саксије са цвећем и видећете НЕВЕРОВАТНЕ резултате! (ФОТО/ВИДЕО)

У летњем периоду заливајте је кад год приметите да је земља при врху сува, а током зимских дана не претерујте са заливањем, већ само повремено долијте воду. Јако је важно да се тамјаника не осуши, стога често проверавајте земљу.

Тамјаника цвета спорадичним цветићима беле или нежно плаве боје, који су груписани у цвасти. Када се заврши сезона цветања, одсеците прецветале гранчице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas