Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

"Посао је оно што радите, а не оно што ви јесте": Не дозволите да изгубите себе

Тешко је у животу играти сваку улогу на најбољи начин

1617108666_Depositphotos_25079575_s-2019.jpg
Фото: Деспоситос
Oglas

Доносићете тешке одлуке, подносити жртве и постизати компромисе, и са тиме ћете морати да живите. Избори које правите током живота одређују каква ћете особа постати, као и како вас други виде и вреднују.

Прочитајте још: Ево зашто никако не би требало да пијете сок од поморанџе и кафу када сте прехлађени

Професор, бизнис консултант и предузетник Хауард Тулман, каже да "оно шта људи постану, или је боље рећи постају, није нужно судбински предодређено. Када се свесно, активно и упорно трудимо, ми можемо изменити исход многих ситуација тако да одговара нашим жељама. Ствари којима се сви надамо се неће десити саме од себе, већ на њих морате обратити пажњу и пронаћи начин како да их остварите".

Фото: Деспоситос

Једна од најбитнијих одлука коју морате донети на почетку своје каријере је каква особа желите да будете. Већина људи данас жели бити радохоличар, започети свој бизнис и постићи успех преко ноћи. Али то је само један део целе приче, каже Тулман. "Кад се сведу рачуни, не врти се све око новца, битно је дати и некакав допринос, не само зарађивати за живот, већ изградити живот. Односно, у целокупном хаосу посла, не изгубити себе. Посао је оно што радите, а не оно што ви јесте, и битно је да на самом почетку своје каријере разграничите ове појмове."

Понекад може бити изузетно тешко владати и приватном и професионалном сфером свог живота. На послу су вам врло често јасни приоритети. Своју пажњу аутоматски усмеравате на горућа питања, али и ту може доћи до погрешака. Када на једну ствар усмерите пажњу, другу ствар губите из вида. А када почнете да скрећете пажњу са људи који су битни за ваш бизнис, они почињу да губе интересовање за вас и врло често се окрећу неком другом коме је до њих стало.  

Са људима у вашем приватном животу, породицом и пријатељима, ситуација је још комплекснија и не постоји тачна формула која ће вам рећи како да поступате и које одлуке су исправне. "На нама самима је да одлучимо шта нам је заиста важно у овим односима, и у моменту кризне ситуације и на дуже стазе, као и да им се посветимо са истом страшћу и енергијом, као што то чинимо са проблемима на послу. Сви знамо да нема довољно сати у дану, али то није изговор да игноришемо људе око себе и проблеме који их окупирају", каже Тулман.

Прочитајте још: ЦРНО ВИНО и још пет савршених намирница које уклањају ЛОШ ХОЛЕСТЕРОЛ

Ако вам још увек није јасно колико је приватни живот битан знајте: породица ће увек бити много већи део вас него што то може бити посао, и да су добри пријатељи ретки; они су породица коју сте сами изабрали, тешко их је пронаћи, још теже напустити, а немогуће заборавити. Они су инвестиција која ће вам се увек исплатити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas