Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Посебна нега УСАНА током зиме: Шта да радите када су испуцале?

Ниске температуре, хладноћа, ветар и друге временске прилике утичу на усне. Испуцале усне могу да боле, да сврбе, могу да буду чак толико оштећене да се љуште и крваре.

1607100945_Depositphotos_44267917_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

До пуцања усана долази када кожа престане да задржава влагу. Када кожа попуца то опет смањује капацитет задржавања влаге и тај зачарани круг доводи до хроничног и све тежег проблема. Дакле, усне немају жлијезде које би их одржавале влажнима и меканима. Имају свега мало меланина и кожног пигмента који омогућавају тамњење коже и то је све.

Усне имају најосетљивију кожу на нашем телу, па због тога захтевају пажљиву негу.

Пијте довољно течности и избегавајте често облизивање и грицкање усана.

За почетак повећајте унос витамина путем супелмената, и то витамин Е, Ц и Б комплекс како бисте ојачали имунитет. Користите што блажу зубну пасту, а посебно избегавајте оне с ментом, јер оне могу поготово могу да иритирају испуцале усне.

Прочитајте још: Седам ЗДРАВСТВЕНИХ УПОЗОРЕЊА која нам шаљу УСНЕ

Добар балзам за усне је неопходан, а било би добро кад би он у себи садржавао витамин Е или алое веру.

Сува уста масирајте већом количином балзама. Нека балзам делује неколико минута како би омекшао кожу. Затим уста нежно обришите топлом и навлаженом ватом. Са балзамом ћете обрисати и суве мрвице коже.
Балзамом уста мажите свако јутро и вече. Користите хидратантни руж како бисте спречили сушење усана током дана.

Пре спавања на испуцале рубове усана нанесите неку блажу крему.

Прочитајте још: За лепе и свеже УСНЕ утапкајте ГРОЖЂАНУ МАСТ пре кармина

Рицинусово уље

За хидратацију и заштиту усана можете да користите рицинусово уље. Носите га са собом у малој бочици и наносите у току дана када год осетите да је потребно. Поред рицинусовог уља можете да користите и невеново уље, уље јојобе, етерична уља сандала, уља геранија…

Прије спавања на испуцале рубове усана нанесите неку блажу крему, невенову маст или маст од гавеза у великом слоју.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas