Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОШТИЉ

Постаните МАЈСТОР за РОШТИЉ - уз помоћ ових ТРИКОВА одушевићете све пријатеље!

За Први мај најављују високе температуре, што је идеална прилика да направите савршен роштиљ за породицу и пријатеље.

1619691372_smoke-1568953_1920.jpg
ФОТО: пиxабаy
Oglas

Ми вам одајемо најбоље трикове који ће од вас направити правог роштиљ мајстора.

Извадите месо да се отопи

Извадите месо из фрижидера и оставите да одстоји на собној температури 20-30 минута. Кључ савршеног одреска је кратко време кување на високој температури. Што је бифтек хладнији када се стави на роштиљ, то ће му требати више времена да се испече. И што више времена проводи на врелом роштиљу, постаје све тврђи. У идеалном случају желите да унутрашњост меса буде благо хладна када је ставите на роштиљ. Ово вам помаже да постигнете савршени средње печен одрезак.

Не бодите месо док је на роштиљу, како не би исцурели сви сокови.

Слободно доста зачините месо

Великим, дебелим одресцима треба пуно зачина, па их пре роштиља обилно прекријте сољу и бибером, и добро утрљајте. Куварско правило је да месо посолите двоструко више него што мислите да је потребно.

Прочитајте још: Како да спремите ЈАГЊЕТИНУ У РЕРНИ ЗА ВАСКРС: Рецепт за печење са хрскавом кожицом, сочно као испод САЋА!

Очистите решетке

Чист роштиљ омогућиће да вам се месо не лепи. Уложите у добру четку за роштиљ и на почетку сваке сесије печења, након што сте претходно загрејали роштиљ, четком добро оперите да уклоните све остатке. Након рибања решетке, умочите папирни убрус у мало уља и помоћу клешта равномерно обришите уљем преко решетке. Можете да користите и парчиће сланине или половину црног лука.

Када склоните месо са роштиља, оставите га макар 5 минута да "одмори".

Оставите довољно времена да се роштиљ загреје

Да бисте измерили топлину ватре, држите руку око четири центиметра изнад решетке роштиља и почните да рачунате: "Један роштиљчић, два роштиљчића..". Ако је ватра јака доћи ћете до два или три роштиљчића пре него што будете приморани да померите руку; до средње јаке ватре, четири до пет роштиљчића; на средње ниској ватри, осам до десет роштиљчића. 

Избегавајте избијање ватре изнад решетке

Распламсавања ватре су неизбежни део роштиљања. Када се појаве: Преместите храну из вруће зоне у средњу зону док пламен не попусти. Такође можете покушати да спустите поклопац. Овим се ватри ускраћује кисеоник, што на крају гаси пламен. У крајњем случају поспите сољу или соду бикарбону преко ватре да бисте је угасили.

Прочитајте још: Сочно и укусно, решење за сваки празник: Кремасти воћни колач са вишњама (ФОТО/ВИДЕО)

Не померајте и не бодите месо

Нека ваш одрезак развије запечену кору на роштиљу пре него што га преместите или преврнете. Ако покушате да подигнете месо пре него што буде спремно, залепиће се за решетке.

Када проверавате да ли је готово, одуприте се нагонима да више пута убодете месо виљушком или. Сокови ће побећи, чинећи месо сувим и мање ароматичним. Користите лопатицу или клешта за окретање хране.

Прочитајте још: ЛИБАНСКА салата од ПЕРШУНА - рецепт за једноставно и брзо ПРЕЂЕЛО!

Пустите месо да "одмори"

Када месо склоните са роштиља, сачекајте најмање 5 минута пре него што га исечете. То даје соковима прилику да се поново врате у месо. Али немојте их стављати директно на тањир или послужавник. Да бисте сачували хрскаве делове роштиља на којима сте толико напорно радили, ставите месо на решетку за хлађење. То омогућава да испод циркулише довољно ваздуха да не мора да мирује толико дуго. Сваки пут савршено функционише!
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas