Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Постоји 5 ВРСТА ПАРОВА, а од тога 3 врсте су СРЕЋНЕ

Свака веза је специфична за себе и укључује различити баланс између среће и незадовољства. Постоје, међутим, неки знаци који у свакој од њих откривају да нешто не функционише.

1601714880_Depositphotos_91104250_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Стручњаци Института Готман, институције која се већ 40 година бави проучавањем љубавних веза, открили су да постоји пет врста парова:

  • они са партнерима који избегавају конфликте
  • они се партнерима који се међусобно подржавају
  • они са партнерима који себи дозвољавају промене расположења
  • они са партнерима који су непријатељски настројени
  • они са партнерима који су непријатељски настројени али и отуђени једни од других

Партнери који спадају у прву групу прихватају да постоје разлике међу људима и не труде се да по сваку цену промене једно друго, већ увек покушавају да пронађу заједнички језик и дођу до компромиса.

Прочитајте још: Истраживања кажу: МУШКАРЦИ више ПАТЕ због прошлих ЉУБАВИ, али о томе ГОВОРЕ МАЊЕ од жена

Фото: Депосит

Партнери који спадају у другу групу дају приоритет пружању подршке, исказивању лепих речи и давању комплимената једно другом. Они мисле да је то сигуран рецепт за складну везу.

Трећу групу парова наизглед карактерише нестабилност, међутим, партнери у таквим везама проналазе начин да кажу једно другом шта им смета, али они не дозвољавају да то оде предалеко и увек размишљају како да унапреде међусобни однос.

То су дакле три врсте веза, за које можемо рећи да су пуне среће и љубави. Исто не важи и за четврту и пету врсту веза. Партнери у таквим везама су увек на ивици и инсистирају да њихов став о неком стварном или измишљеном проблему буде прихваћен по сваку цену. Они немају разумевања једни за друге, и на сваку ситну замерку гледају као на напад који долази из непријатељских порива.

Прочитајте још: Психолози кажу да је потребно 30 СЕКУНДИ да ПОБОЉШАТАТЕ СВОЈ БРАК

Као рецепт за решавање конфликта у везама, из Института Готман нуде систем под називом Рацио 5:1. Идеја овог система да сваку лошу ствар коју сте урадили према свом партнеру, укључујући, на пример, превише злуради коментар или заборављање неког важног датума, треба компензовати са пет ствари које показују вашу љубав. То може бити лепа реч, куповина поклона, организовање путовања, нека услуга или било шта друго што ће пуно значити вашем партнеру.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas