· · Коментари: 0
Уврнуто

Бизарније од овога НЕ МОЖЕ! Потпуно неверованте забране у саобраћају: НЕ ПЕРИТЕ КОЛА СТАРИМ ГАЋАМА!

Нас нервира и што је обавезно коришћење жмигаваца а шта би тек рекли на пропис да не смемо да се мрштимо на саобраћајца

1595576617_znak-n.jpg
Фото:"Депозит"

Просечан српски возач нема високо мишљење о нашем саобраћајном законодавству. Казне су, кажу,  превисоке, а неки чланови Закона о безбедности саобраћаја и потпуно непотребни. Рецимо обавеза коришћења показивача правца приликом промене смера возила, претицања. Зато жмигавце скоро нико и не користи.

А шта би тек наши возачи, част изузецима, рекли када би и ми имали неке од саобраћајних прописа који су на снази у остатку света?

На пример, у Јапану је строго забрањено колима проћи кроз неку барицу и попрскати пешака. Казна је папрена. Или у Шпанији увек, ако носите диоптријске наочаре, у колима морате да имате још један пар - резервне за злу не требало!

Фото:"Депозит"

У Француској ће вас сасвим извесно казнити саобраћајна полиција ако примети да једете у аутомобилу! На Кипру не смете ни да једете, али ни да пијете воду.

У Русији не смете да возите прљава кола, али смете да их перете само у сопственој гаражи или сервису за прање. У Сан Франциску можете да перете ауто где год пожелите али не смете то радити са старим гаћама и мајицама!

Пробајте да у Швајцарској залупите врата кола па ће вас одмах пријавити неко од комшија! Забрањено је затварати врата бучније него што је потребно!

Прочитајте још: Погледајте како ће изгледати најмањи СУВ "Нисана"!

Американци предњаче у прописима које су донели доста давно али их никада нису изменили па сада, а нека су и у ранијим временима, морала да изгледају у најмању руку сумануто.

Тако у Алабами постоји пропис у којем се забрањује вожња аутомобила са повезом преко очију! У Гленђелу у Аризони забрањено је возити кола у рикверц! Али је зато дозвољено возити једносмерном улицом у супротном смеру, ако се на предњем делу возила налази фењер или лампа! У граду Цицероу ако звиждућете док возите ризикујете затвор! У Оклахоми је забрањено да читате стрипове док возите.

Фото:"Депозит"

У неким канадским градовима је строго забрањено, још увек, возити аутомобил брже од кочија! На Аљасци је строго прописано како не смете превозити колима пса. Прекршај је кажу ако га возите везаног на крову кола. У Калифорнији је забрањено и искакања из кола при брзинама већим од 65 миља на час, док је женама забрањено да управљају возилом у кућној хаљини. У Калифорнији, али и у Тенесију не смете да пуцате на животиње из возила у покрету. У Флориди су на удару власници слонова. Наиме, закон каже да ако је слон привезан за паркинг-сат, његов власник дужан је да "уплати паркинг" за њега. У градићу Сарасота на Флориди казна за ударање пешака аутомобилом износи 78 долара.

Прочитајте још: Са овим електромобилом моћи ћете да одете из Београда до Ниша и назад БЕЗ ДОПУНЕ батерије

У маленом градићу Маријета у Џорџији није дозвољено пљувати из аутомобила или аутобуса, али јесте из камиона, док ће вас у Масачусетсу казнити ако на задњем седишту возите горилу. У Невади је забрањено јахати камилу по ауто-путу. Иако се јасно, не примењује, закон у Денверу и даље брани да се  недељом возе црни аутомобили. 

У Монтани је забрањено је оставити овцу без надзора у кабини камиона. Ипак, бар нама је најчуднији пропис, који се јасно не примењује, али је званично на снази јер никада није укинут, у Мемфису где 
у случају да жена управља аутомобилом мушкарац мора да иде испред ње са подигнутом црвеном заставом у знак упозорења.

У Њу Џерсију је забрањено мрштити се на полицајца ако вас заустави.

Фото:"Депозит"

У Великој Британији постоји пропис по коме возачи такси возила морају да са собом носе "балу сена" и "торбу у којој се налази овас". Донешен за време коња и кочија а још није стигао на ред за измену!
Дански возачи у обавези су да пре него што стартују аутомобил завире испод њега, како би проверили да се тамо случајно не налази нека особа. 

Аутомобили у Луксембургу обавезно морају да имају брисаче ветробранског стакла, чак и ако само стакло уопште не постоји на возилу.

У Немачкој је забрањено остати без горива на аутопуту.Возачи у Естонији као обавезну опрему морају имати два клинаста комада дрвета како би их потурили испод точкова и спречили нежељено покретање аутомобила у случају квара.

На Филипинима понедељком није дозвољено возити аутомобиле чије се регистарске таблице завршавају бројевима 1 и 2. 

                                            ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.