Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

ПОСТПРАЗНИЧНА храна треба да обилује лаким оброцима (МЕНИ)

Због неумерености за трпезом многи ће се за празнике суочити са горушицом.

1619767220_Depositphotos_71220693_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Враћање хране из желуца у једњак, осећај жарења у стомаку и иза грудне кости, само су неки од симптома до којих долази када се обилно једе зачињена и масна храна, пије алкохол и газирани напици, а уз то се и конзумирају цигарете.

Прочитајте још: Ова НЕВЕРОВАТНА НАМИРНИЦА јача кости, помаже против опекотина, а добра је и у лечењу хемороида

Да бисте избегли да вам овакве тегобе покваре мини-одмор, основно правило је да оброци не буду обилни, да се избегава љуто, зачињено и кисело. Избегавајте газирана пића, алкохол, слаткише, прерађевине и пржену храну и немојте да једете касно увече. Пушење, такође, подстиче горушицу, па ако можете смањите или потпуно искорените ову нездраву навику.

Изазов роштиљ
Ако се за празнике, ипак, нађете пред традиционалном трпезом - роштиљем и наравно бареним јајима за Ускрс, одредите меру: рецимо један комад меса са роштиља, или максимално два барена јајета, а остатак оброка нека буде лаган.
Једите кувану храну, воће и поврће, мирођију

Када усвојите ова правила, знајте да ће од велике помоћи дигестивном систему да буде да што чешће једете благу, кувану храну. Уз то пијте доста воде, јер ће она да помогне да разблажите киселину.

Желуцу пријају и чај од белог слеза и камилице, а од хране намирнице које смањују киселост желудачног садржаја су лешници, бадеми, шаргарепа и банане. Мирођија такође смирује тегобе које горушица изазива.

Прочитајте још: Једите јагоде! Оне спречавају старење и ову ОПАКУ болест

Ево какао би могао да изгледа ваш јеловник у данима после Ускрса:

Чорбице и поврће Фото: Депозит

Понедељак
 

Доручак: два барена јајета, благо посољена и зачињена са мало сушене мирођије, два парчета шунке и парче препеченог хлеба

Ручак: кромпир чорба и барено месо по избору

Вечера: динстана шаргарепа и парче немасног сира

Прочитајте још: Мала, љута и корисна: Љута папричица смањује ОПАСНОСТ од болести од које умире највише Срба

Уторак
Доручак: два барена јаја, благо посољена и зачињена са мало сушене мирођије, шоља кефира и парче препеченог хлебаРучак: грашак са пилетиномВечера: овсене пахуљице са ситно исецканим лешницима и бадемом преливено јогуртом

Среда

Доручак: два барена јаја, благо посољена и зачињена са мало сушене мирођије, зелена салата и парче интегралног хлеба

Ручак: барено поврће по избору са бареним интегралним пиринчем

Вечера: парче проје и шака бадема

Четвртак

Доручак: сендвич са бареним јајима и шунком, шоља кефира

Ручак: пилећа чорба са шаргарепом и кромпиром

Вечера: парче пите са зељем

Прочитајте још: Ово је НАЈЗДРАВИЈИ ПРИРОДНИ ПРОИЗВОД, а оволико смете да га унесете дневно

Петак

Доручак: барена јаја и препечен тост са путером, благо посолити

Ручак: пуњене тиквице и салата

Вечера: банана преливена медом и шака лешника

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas