Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Потпуни ХИТ у свету! ПЕГАН ДИЈЕТА која не изгладњује

Овај принцип исхране је спој палео и веганске дијете који помирује две наизглед непомирљиве струје у исхрани, дијету засновану на месу и ону која га потпуно избегава.

1602878862_dijeta.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Спој меса и веган исхране - кључ невероватне популарности пеган дијете широм света. Она омогућава брзо скидање килограма без стварања осећаја глади што је према статистикама, најчешћи разлог за одустајање од дијете.

Прочитајте још: Ојачајте СРЦЕ - једите ГРОЖЂЕ! Ево зашто морате конзумирати у овом сезонском воћу

Правила дијете

Једите храну ниског гликемијског индекса. Она је истовремено хранљива, што значи да треба избегавати храну која садржи пуно шећера, брашна и рафинисаних угљениххидрата. Уместо тога, потребно је пребацити се намахунарке, орашасте плодове, поврће и воће.

Прочитајте још: Зашто нам ЗУЈИ У УШИМА? Овај проблем може довести до фрустрације и губитка слуха, а ево шта треба урадити

Месо се једе као прилог, оно нема главну улогу на тањиру и треба га бити 25 одсто.

Једите пуно поврћа. Дијета би требало да буде састављена од 50 до 75 одсто поврћа и то што тамнијег поврћа, јер оно садржи више фитонутријената.

Фото: Depositphotos

Једите праве масноће. Рафинисана биљна уља као што је кукурузно, сунцокретово и сојино треба избегавати и користити маслиново, кокосово, уље орашастих плодова и авокада која имају пуно омега-3 масних киселина.

Прочитајте још: Време је за ДУГИНУ дијету којом се МРШАВИ 8 килограма и јача ИМУНИТЕТ

Једите месо. Месо се једе као прилог, оно нема главну улогу на тањиру и треба га бити 25 одсто. Месо је у овој дијети прилог поврћу.

Избегавајте млечне производе. Млечни произоди подстичу накупљање вишка килограма, дијабетес и болести срца. Уместо производа од крављег млека, користите овчје и козје млеко.

Прочитајте још: Срећа из длана: ЛАКО направите БОМБОНУ која измами ОСМЕХ сваком детету

Избегавајте глутен. Аутор дијете сматра да глутен треба избегавати у свакодневној исхрани и повремено га јести у посластицама, а целе житарице су дозвољене у малим количинама. 

Ограничите и унос махунарки. Ма како добар извор минерала, протеина и влакана оне биле, дневна доза требала мора бити ограничена на једну шољицу јер повећавају ниво шећера у крви и могу узроковати проблеме у пробавном систему.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas