Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЖЕ И ТО

Потпуно другачије: Направите ЧИПС ОД ПОМОРАНЏЕ

Стручњаци кажу да просечан плод поморанџе садржи чак 93% препоручене дневне количине витамина Ц коју треба да унесемо у организам.

1605362945_Depositphotos_366532348_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Захваљући том антиоксидансу, ојачаћемо свој имунолошки систем – витамин Ц стимулише настанак и побољшава рад белих крвних зрнаца, укључујући и оне који организам бране од вируса и бактерија.

Антиоксиданси спречавају оштећења која проузрокују слободни радикали, попут дуванског дима или радијације. Индиректно, грицкање поморанџи ће се одразити и на изглед наше коже (која ће остати здрава и блистава), а повољно ће утицати и на рад срца и превенцију бројних болести.

Прочитајте још: ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ: Направите најздравији доручак у руском стилу

Па нису ли ово довољни разлози (а притом нисмо све ни набројали) да се већ данас “баците” на ово воће?

Фото: Депосит

Зато вам данас доносимо једну идеју како још можете да једете поморанџе, ако су вам помало досадиле или сте у потрази за новим здравим грицкалицама – чипс од поморанџе.

Наиме, охлађени цитрусни чипс, неодољиво хрскав и мирисан, одличан је и због тога што га можете одложити у посуде с поклопцем и чувати на собној температури до месец дана.

Прочитајте још: ПАЗИТЕ НА СЛОВО Е: Седам састојака у храни које треба избегавати

Како спремити чипс од поморанџе:

  • Загрејте рерну на 175 ступњева, а на плех положите решетку.
  • Две веће поморанџе нарежи на колутове дебљине 3 – 4 мм. Буди пажљива и стрпљива како би сви колутови били лепог и једнаког облика и дебљине.
  • Поређајте колутове поморанџе на решетку у једном слоју и сушите до четири сата, све док не постану хрскаве.
  • Охладите и одложите у посуде, или одмах уживајте у овој здравој посластици.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas