· · Коментари: 0
ФАРБАЊЕ ЈАЈА

Загорела поморанџа ће учинити ЧУДО! Потпуно ПРИРОДНЕ боје за фарбања јаја - СВЕ састојке имате у кухињи!

Како да добијете природне боје за јаја?

1619424191_egg-2075074_1920.jpg

Рецепт за природну боју 

Помешајте 2 кашике сирћета са 250 мл воде.

Ставити да се кува док не проври, а затим додати састојке за природну боју по избору (листа састојака испод) и пустити да се крчка око 30 минута на слабој ватри.

Склонити са рингле и оставити да се охлади. Процедити боју како би извадили евентуалне остатке хране.

Спустити јаја у боју и оставити да се натапају око 30 минута. Када постигнете жељену боју, извадите јаја помоћу хватаљке.

Прочитајте још: Како да уз помоћ папира обојите јаја? Добићете чаробне шаре, а поступак је једноставан (ВИДЕО)

Природне боје за јаја

Црвена 

У смесу одозго убацити 4 шоље исецкане цвекле.

Наранџаста 

Сипајте луковину. За интензивнију боју, оставити јаја да преноће у овој боји.

Светло наранџаста

Закувајте 2 шоље воде. Додајте 4 супене кашике млевене паприке и сирћета. Мешајте док се не сједини. Добијену смесу сипајте у теглу и оставите да се охлади на собној температури. Убаците јаје у теглу и оставите да се натапа бојом. Када сте задовољни бојом, извадите јаје кашиком са решетком, исперите хладном водом и оставите да се осуши.

Прочитајте још: Офарбајте ЈАЈА ПИРИНЧЕМ! Ово је један од најбржих начина бојења васкршњих јаја! (ВИДЕО)

Жута 

У смесу из рецепта додајте 3 супене кашике куркуме.

Светло плава 

Додајте 3 шољице сецканог црвеног купуса. За интензивнију боју, оставите јаја да преноће у боји.

Тамно плава 

Додајте 4 шоље боровница.

Јарко црвена 

Сипајте луковину од 6 већих црвених лукова. У лонац додајте 2 шоље воде и 3 кашике сирћета. Смешу пустите да прокључа и оставите да се крчка још 15 минута на слабој ватри. Процеђену течност сипајте у тегле и оставите да се охлади на собној температури. Када сте задовољни бојом, извадите јајае помоћу кашике са решетком.

Прочитајте још: Како да избегнете пуцање ускршњих јаја током кувања? Прочитајте неколико савета који ће вас решити мука

Зелена

Ставите листове спанаћа у лонац, додајте 2 шоље хладне воде и 4 кашике сирћета. Пустити да прокључа и испратите упутства одгоре.

Љубичаста

Сипајте шољу црног вина у теглу и оставите јаје да се натапа. Извадити јаје са решеткастом кашиком.

Загорела поморанџа 

Прокувајте воду у џезви за чај. Сипајте у теглу са 3 кесице црног чаја и оставите да пусти боју (око 30 минута). Оставите да се охлади на собној температури. Када сте задовољни бојом, извадити јаје помоћу решеткасте кашике. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.