Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОВИД-19

Нико не зна где је и шта јој се десило? ЕНИГМА О НУЛТОМ ПАЦИЈЕНТУ КОВИДА за којим потрага траје годину дана

Хуанг Yанлинг, за коју неки верују да је нулти пацијент новог соја корона вируса, траже годину дана.

1610970719_Depositphotos_357533760_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Та потрага осујећена је прикривањем кинеске државе, пише "Дејли мејл" који поред западних обавештајних служби трага за научницом и детаљима о њеној борби са ковидом.

Хуанг Yанлинг радила је на Институту за вирусологију у Вухану, а као нулти пацијент означена је у онлајн извештајима који су се нашироко делили у Кини у првим недељама избијања болести, прошлог фебруара.

Прочитајте још: Утврђено на колико вакцинисаних људи "ФАЈЗЕРОМ" се деси АЛЕРГИЈА

Наводно откриће је створило директну везу између пандемије и лабораторије за коју се сумња да је случајно ослободила вирус вршећи експерименте на корона вирусима код слепих мишева.

Фото: Депозит

У извештајима се не наводи када се Хуанг заразила вирусом и да ли је преживела. Међутим, извештаји подржавају став америчког Стејт департмента да је управо она била прва од неколико истраживача контроверзног института који су се разболели од ковида-19 у јесен 2019. године пре него што је постојање новог соја короне званично потврђено.

Кинеска влада и лабораторијски званичници брзо су успели да демантују извештаје у то време и да их уклоне са интернета, тврдећи да је Хуанг безбедна и здрава негде у Кини.

Прочитајте још: Нови сој вируса корона који се појавио у Европи је заразнији, а ево и због чега

Појавила се затим наводна порука Хуанг на апликацији "WеЦхат" која је кинески еквивалент "WхатсАпп", у којој је она колегама и професорима са Института поручила да је жива, инсистирала је да су извештаји лажни.

Ако приметите било какав мејл у вези са гласином о ковиду, реците да то није истина - писало је у поруци.

Огласио се затим њен бивши шеф професор Wеи Хонг Пинг који је тврдио да је она институт напустила 2015. године и да га је позвала телефоном како би демантовала извештаје.

Фото: Депозит

Дан касније кинеска новинска агенција изнела је магловиту тврдњу да је разговарала са њеним новим послодавцем, не наводећи детаље.

Прочитајте још: Боли вас свака кост? Ова бољка је НОРМАЛАН процес старења, али може да се ЗАУСТАВИ

Хуанг је нестала са друштвених мрежа и о њој нема вести откако је индентификована као нулти пацијент док су њена биографија и историја истраживања избрисани са веб странице института.

Скоро годину дана касније једини траг о њој је мутна фотографија њеног лица која је спасена са веб странице ове установе и која кружи интернетом.

Хуанг остаје енигма, а њено име помиње се међу ауторима три научна рада које је објавио институт у Вухану од 2013. до 2015. године. укључујући и истраживање о бактеријама стафилококама.

Западне владе и обавештајне агенције схватили су да нису успеле да пронађу научницу услед труда Кине да заташка случај, пише "Дејли мејл".

Прочитајте још: Знакови који показују да вам штитна жлезда не ради како треба: Обратите пажњу

Стејт департмент је изјавио да да је комунистичка партија Кине спречила истражитеље и глобалне здравствене власти да интервјуишу истраживаче са института у Вухану, укључујући и оне који су били болесни у јесен 2019. године. Како је рекао државни секретар САД Мајк Помпео кинеске власти тако спречавају научнике да сазнају виталне информације за сузбијање пандемије корона вируса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas