· · Коментари: 0
ВЕЖБАЈТЕ СА МАРИЈОМ

Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)

Сваког викенда на Магазину Новости вежбајте са нашим професионалним тренером Маријом Стојановић и започните дан на најбољи начин.

1607773199_IMG_4764.jpg

Данас радимо Хиит тренинг, то је тренинг високог интензитета са интервалима. Предност овог тренинга је то што кратко траје, побољшава рад кардиоваскуларног система, а одличан је и у топљењу масти.

Данашњи тренинг траје 21 минут, имате 7 вежби, сваку поновите по три пута. Све вежбе су у трајању од 40 секунди, а 20 секунди одвајате за паузу, након које следи друга вежба.

1. Џампинг џек

Руке држите напред, као на снимку. Стомак је стегнут, а руке су у нивоу рамена. Радите 40 секунди, а онда 20 следи пауза од 20 секунди. Обратите пажњу на дисање.

Прочитајте још: ТРЕНИРАЈТЕ НОГЕ, али и ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ: Са нашим тренером Маријом данас радимо управо ове вежбе (ВИДЕО)

2. Искорак

Једном ногом радите искорак уназад, вратите се, а након тога урадите другом ногом. Потом радите скок чучањ. Стомак све време треба да остане стегнут. Такође, радите 40 секунди, а онда 20 секунди паузе.

3. Положај у упору

Налазите се у упору (као на снимку). Шаке су испод рамена, а стомак је стегнут. Тело је у неутралној позицији. Коленима идете што више ка крудима. Све време пазите на дисање.

4. Скок

Из получучња обема ногама у исто време скачете у страну. Такође, дочекујете се обема ногама. Подижете ногу, тапшете и поновите. Нога треба да буде што више подигнута горе. Све време сте мало нагунути ка напред. Вежба као и остале траје 40 секунди.

Прочитајте још: БОЛОВИ У ВРАТУ се успешно решавају овим вежбама (ВИДЕО)

5. Цик-цак вежба

Како бисте урадили ову вежбу потребан је неки чврст предмет, кутија, тег, шерпа шта год вам је при руци. Радите цик-цак ногама додирујући предмет (као на снимку). Све време активне су и руке.

6. Скок из чучња

Радите скок из чучња. Задњица је иза, колена у страну. Све време обратите пажњу на дисање. Код ове већбе најбитније је да леђа буду права.

Прочитајте још: Активирајте све мишиће: Ове суботе са тренером Маријом радимо тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

7. Скок до упора

Налазите се у почетном положају са склек или пленк. Стомак је стегнут, скачете у страну и подижете се горе. Када се налазите у положају за плен стомак је стегнут, а кукови не треба да пропадају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.