· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

ПОВЕДИТЕ РАЧУНА! Ово су места где вреба зараза у вашем дому!

Обратите пажњу.

1607677471_Depositphotos_23050622_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Неће се догодити ништа страшно ако прескочите који дан за чишћење ових ствари и површина, али не треба заборавити да редовно одржавање хигијене дома олакшава живот и унапређује здравље свих укућана!

1. Радне површине у кухињи

На радним површинама у кухињи чистимо храну и сецкамо намирнице за припрему оброка, остављамо торбу, кључеве, пошту и бројне друге ствари. Не чуди да ова места могу бити веома прљава. Управо зато требало би да је почистимо и дезинфикујемо сваког дана. Припазите само да користите нов сунђер или крпу на различитим површинама како бисте избегли ширење бактерија с једног места на друго.

Прочитајте још: ТРИКОВИ ПЕГЛАЊА: На шта да обратимо пажњу како не бисмо уништили одећу

2. Туш кабина

Најлакши начин да смањите каменац и могућност настанка буђи у купатилу јесте да је чистите сваки дан. Ово се поготово односи на туш кабину коју би након сваке употребе требало пребрисати и осушити.

Прочитајте још: НЕРЕД ВАМ ЈЕ У КУЋИ: Ово су најбољи савети како да РАШЧИСТИТЕ крш

Фото: Депозит

3. Лавабо

Бактерије с руку се након прања задржавају на ивицама лавабоа. Верујте, тамо су иако не можете да их видите голим оком. Да бисте спречили скупљање прљавштине, било би добро да оперете лавабо сваког дана, а тако ћете елиминисати потребу и да интензивно рибате каменац с ове санитарије.

Прочитајте још: ЧИТАВ ЖИВОТ СМО ПОГРЕШНО РАДИЛИ: Ево како најлакше и најбоље да сложите своје мајице! (ВИДЕО)

4. Прљаво суђе

Скорели остаци од хране отежавају нам прање суђа и изискују већу потрошњу воде за обављање овог посла. Уз то привлаче нежељене инсекте у нашу кухињу. Управо зато добро је да оперете суђе непосредно након коришћења и да не одлажете тај задатак.

Прочитајте још: Четири сјајна и корисна ТРИКА која ће вам помоћи при усисавању тепиха!

5. Кухињски под

Ако сте кували, велика је вероватноћа да вам је испао неки комадић хране на под око шпорета. Брзински пређите преко овог подручја одговарајућим детерџентом и тако смањите могућност од привлачења инсеката у ваш дом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.