· · Коментари: 0
БИЗАРНО

Повратак из мртвих није тако необичан као што се мисли

Колико пута сте до сада чули да се неко "пробудио", након што је проглашен мртвим?! Ово су разлози због којих се то дешава

1612857576_Depositphotos_82284632_s-2019.jpg
Фото: Деспоситос

Вести о мртвима који машу из ковчега или оживљавају на сахранама покренула су многа питања, а мртвозорници тврде да се то чешће дешава него што људи мисле.

Прочитајте још: Ове људе сви треба да имамо у животу: Показаће нам прави пут и извући ће најбоље из нас

Фото: деспоситос

Постоји неколико бизарних случајева, када су људи буквално оживели након што су прогрлашени мртвима.Без обзира да ли се ради о грешци лекара који их је прогласио мртвима или су се њихова тела буквално поново покренула, неке приче делују као да су из хорор филмова.

Иако неки екстремни случајеви могу пркосити стварности и побећи било којем облику рационалног објашњења, неколико документованих случајева је добро испитано и утврђени су фактори. На пример, у случају 24-годишњег Кенијца Паула Муторе, иследници су га пронашли живог и здравог 15 сати након што је проглашен мртвим, што је шокирало његове пријатеље и породицу.

Поставља се питање, како се ово догодило? У његовом случају, он је проглашен мртвим након што је прогутао инсектицид. Иако су лекари уложили све напоре да се супротставе инсектициду, добио је дозу атропина (који успорава рад срца), па су откуцаји срца били нечујни, проглашен је мртвим и одведен је у мртвачницу. Једном кад су ефекти атропина нестали, дошао је себи и пробудио се ... 15 сати касније.

Прочитајте још:ДРЕКАВЦИ и санђаме у ЛАПОВУ: Стигао је гласник кнеза ЛАЗАРА и невеста је постала УТВАРА

У другом случају, 78-годишњак је избегао судбину да му се крв исцеди и замени течношћу за балзамирање, јер се изненада пробудио ударајући и вриштећи у касети мртвачнице.  Ово је био главни узрок људске грешке када га је "доктор" (који заправо није имао ни медицинску диплому) прогласио мртвим. Срећом, пробудио се на време пре него што је у суштини убијен.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.