Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
непријатност

Пратите ове савете и СМАЊИТЕ БОЛ током ДЕПИЛАЦИЈЕ

Депилација је спас, а уједно и права ноћна мора већине жена. Колико год да је корисна, она може бити и прилично болна. Зато вам представљамо супер начине помоћу којих ће овај процес бити много пријатнији!

1602494962_Depositphotos_152159498_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

1. Мала површина коже

Ако депилирате ноге, крените са подручјем око чланака, а уколико крећете од руку прво обрадите подручје изнад зглоба шаке. Мања површина ће вам олакшати посао и детаљније уклонити длачице, а бол ће бити значајно мања.

2. Таблета против болова

Око пола сата пре одласка на депилацију попијте таблету против болова. Она ће подићи праг бола и на тај начин ће вам помоћи да лакше пребродите депилацију.

Прочитајте још: Свиђа вам се тренд "НО МАКЕ УП", али ТО не значи БЕЗ ШМИНКЕ, већ нешто што НЕ ОЧЕКУЈЕТЕ

3. Хладна облога за кожу

Коцкице леда умотајте у најлон кесу, а затим их ставите у крпу. Крпом трљајте подручје које ћете депилирати док не осетите да вам је кожа лагано отупела на надражај. Лед ће деловати као аналгетик јер ће вам тај део утрнути и тако повећати ваш праг бола.

4. Пилинг коже

Пре него кренете са депилацијом направите лагани пилинг коже. На тај начин ћете уклонити мртве ћелије коже и омогућићете длачици да лакше изађе, а тиме себи олакшати посао и смањити бол током депилације.

5. Избегавајте предуге длачице

Длачице на телу дуже од 6 до 7 милиметара пре депилације би требало скратити. Дуга длака значајно ће појачати бол приликом депилације, а постоји опасност од пуцања фоликула због чега депилација неће бити потпуно успешна.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Трик од 30 секунди за бољи ефекат СУВОГ ШАМПОНА

6. Реците збогом жилетима

Ако желите да тело депилирате воском заборавите на жилете и останите верни воску. Бријањем длака расте оштро због чега прва депилација воском можда неће бити толико успешна. Међутим, пошто сте пробили лед, длачице ће расти много тање и тиме вам олакшати следећу депилацију и смањити бол.

7. Користите обе руке

Да би поступак депилације био што успешнији и мање болан, користите обе руке. Након што нанесете траку за депилацију на кожу, једном руком затегните кожу и држите је затегнутом, а другом руком повлачите траку са воском.

8. Избегавајте оне дане у месецу

Депилацију не би требало да радите током два дана пре и после циклуса. У том периоду праг бола је најнижи због чега депилација може бити права мука.

Прочитајте још: Вау! НАЈБОЉЕ истакнуте очи добићете овим 2 у 1 производом, а није АЈЛАЈНЕР

9. Након депилације

Да би спречили иритације на кожи, 24 сата после депилације избегавајте одлазак на сунце, ароматизоване лосионе или оне које садрже алкохол, као и уску одећу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas