· · Коментари: 0
ентеријер

Пратите идеје дизајнера за СПАВАЋУ СОБУ и бићете срећни чим се пробудите

Пречесто су спаваће собе запостављена места када се ради о лепој организацији. Најчешће нам служе да тамо набацамо гомилу ствари када нам долазе изненадни гости.

1600428715_bed-1158267_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

 Спаваћа соба је простор у коме започињемо сваки нови дан и који служи за сумирање утисака на крају сваког дана.

Ово су мали, корисни савети за организацију ваше спаваће собе, која ће јој дати оно што заслужује - леп изглед, а вама уједно пријатно место за одмор.

РЕОРГАНИЗАЦИЈА СТВАРИ У ОРМАРУ

Често се дешава да су ствари у ормарима сложене без реда и да не размишљајући унапред о томе шта и колико често носимо, сами себи стварамо додатни посао. С тога, одећа коју чешће носите треба да буде у првим редовима. Горње полице ормара су резервисане за сезонску гардеробу.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: ЦИМЕТ може много да ПОМОГНЕ: Ево како да га користите у СВОМ ДОМУ

ОПРЕДЕЛИТЕ СЕ ЗА КОНЦЕПТ ОТВОРЕНОГ ОРМАРА

Уколико имате врло малу спаваћу собу, концепт отвореног ормара заиста није лоша идеја. За разлику од стандардних ормара, он заузима мање простора и можете га прилагодити својим потребама. Фиоке, полице и шипке за вешање гардеробе можете позиционирати у смеру који вам одговара без ограничења димензијама ормара.

УКОЛНИТЕ НЕПОТРЕБНЕ СИТНИЦЕ ИЗ СПАВАЋЕ СОБЕ

Запамтите: ваша спаваћа соба није складиште за све што нема своје место у вашем дому. Она треба да садржи минимум ствари, и да не буде легло ситница и успомена са путовања. Иако је ту и тамо пожељно мало разбити монотонију, све преко три ствари на полици је сувишно.

БУДИТЕ УМЕРЕНИ КАДА ЈЕ УМЕТНОСТ У ПИТАЊУ

Реално, нико не долази у вашу спаваћу собу да би се дивио вашој колекцији уметничких дела. Ако сте заиста искрени љубитељ уметнина и оне су део ваше спаваће собе ради вас самих, покушајте да будете умерени у њиховом излагању. Пожељно је да понекад и промените поставку како бисте створили изложбени ефекат.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Како да учините да вам СТАН изгледа ВЕЋЕ: У овоме је ТАЈНА

ДРЖИТЕ СЕ ЈЕДНОСТАВНИЈЕ ПАЛЕТЕ БОЈА

Комплетан изглед спаваће собе не треба да изгледа нападан, нити да зрачи тешком енергијом. Координисана шема боја, јасна и нежна пожељнија је од акцентних зидова и претеране шареноликости. У таквом простору више ћете се осећати опуштено и задовољно него у оном у ком влада прегршт боја.

ОСВЕТЛИТЕ МРАЧНЕ УГЛОВЕ

Лепо дизајниране лампе по ћошковима, као и ЛЕД расвета у ормару, савршен су додатак спаваћој соби која је раније била мрачна и деловала неприступачно. Лепо осветљен простор доприноси његовом привлачнијем изгледу, а ненаметљива расвета управо то постиже.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.