Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Правило за ЧИШЋЕЊЕ ЛИЦА 60/30: Зашто је добро?

После дугог, напорног дана, чишћење лица најчешће се своди на мало воде и неколико секунди трљања.

1605709309_Depositphotos_12816513_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Потпуно је разумљиво што желите да убрзате овај последњи корак који вас дели од одласка у кревет, али мало више времена испред лавабоа учиниће вашу кожу знатно блиставијом. То је посебно важно онда кад користите много шминке.

Како правилно очистити кожу? Примените једноставно правило 60/30. Лице чистите одговарајућим средством 60 секунди, а затим га испирајте наредних 30. Дерматолози сматрају да је један минут довољан да у потпуности уклоните прљавштину и нечистоћу накупљену у порама. Темељно испирање током 30 секунди осигураће да се остаци из средства за чишц́ење потпуно исперу.

Порчитајте још: Све састојке имате код куће: Решите се МИТИСЕРА на НОСУ

Већу пажњу поклоните проблематичним подручјима са запушеним порама, јер ћете на тај начин олакшати њихово чишћење и испирање. Предуго или сувише енергично трљање може оштетити површину коже, па је најбоље да лице нежно масирате ритмичним, кружним покретима.

У зависности од тога који тачно препарат користите, кожу можете чистити свакодневно или неколико пута недељно (само ако се не шминкате). У оба случаја, важно је да одаберете што природније гелове и пилинге, како не би дошло до прекомерног исушивања епитела или алергијске реакције на неки од састојака. Избегавајте све што интензивно мирише.

Прочитајте још: Ово је десет ОДВРАТНИХ чињеница које нисте знали о шминки

Поред редовног чишћења лица, једном недељно урадите пилинг. На тај начин не само што ћете дубински прочистити поре и уклонити мртве ћелије, већ ћете побољшати текстуру тена и уједначити га.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas