· · Коментара: 0
УКУСНА ПАСТА

Предлог за БРЗИНСКИ ручак: Спремите ШПАГЕТЕ са правим КАРБОНАРА сосом (РЕЦЕПТ)

Карбонаре су један од омиљених италијанских специјалитета.

1623059919_spaghetti-7113_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Шпагете са карбонара сосом налазе се у самом врху омиљених италијанских паста.

О њеном пореклу постоје многе занимљиве чињенице.

Поједини историчари кулинарства карбонару сматрају римским изумом, док је други везују за област Умбрију, јер је то било омиљено јело умбријских рудара, а име је добила по угљу, који се каже "карбоне".

Прочитајте још: МИНИ ПИЦЕ: Најједноставнији рецепт за ТЕСТО као из РЕСТОРАНА

Састојци:

500 грама шпагета
300 г меснате сланине
500 мл павлаке за кување
већа главица црног лука
1 жуманце
300 г изренданог качкаваља
100 грама пармезана
мало маслиновог уља

Припрема:

Сланину и лук исецкати на ситне коцкице и ставити их у загрејано уље да се прже.
Док се сланина и лук прже, скувати шпагете по упутству.

Прочитајте још: Направите најукуснији КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ, идеалан за ТОПЛЕ ДАНЕ (РЕЦЕПТ)

Кад сланина постане хрскава, а лук стакласт, прелити их павлаком за кување и убацити жуманце, како би се сос добро сјединио. Затим убацити изрендани качкаваљ и мешати да се качкаваљ растопи.

На крају додати процеђене шпагете и зачине по жељи.

Пармезан посути преко сервираног јела.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.