Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕТЊИ КОКТЕЛ

Предлог за ОСВЕЖАВАЈУЋЕ ПИЋЕ за крај радне недеље: ЏИН-ТОНИК с ЈАГОДАМА (РЕЦЕПТ)

Џих тоник је летња варијанта једног од омиљених пића.

1622832197_gin-2381859_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Сезона јагода је увелико почела. Јагоде се купују за колаче и воћне салате, међутим, то не мора бити њихова једина примена.

Од јагода можете направити и освежавајуће летње пиће које ће даме обожавати - џин-тоник са јагодама.

Прочитајте још: ЏИН-ТОНИК помаже у борби против АЛЕРГИЈЕ - потпуно ублажава симптоме, ево и зашто

Састојци за две чаше џин-тоника с јагодама:

- хладан домаћи сируп од јагода
- 60 мл џина
- 100 мл тоника
- 1 кашичица лимуновог сока, или сока од лимете
- листићи нане
- издробљени лед

Пре него што припремите ово пиће, направите прво домаћи сируп од јагода.

Састојци за домаћи сируп од јагода:

 1 кг зрелих јагода
- 500 мл воде
- 2 кашичице шећера
- 2 кашике лимуновог сока

Прочитајте још: Ово су разлози због којих је здраво попити чашицу џина

Припрема домаћег сирупа од јагода:

Очистите јагоде од петељки, оперите их и исеците на пола, па их пребаците у шерпу за кување. Додајте унутра воду и шећер, и ставите да се кува на средњој јачини. Када вода проври, смањите температуру и оставите да се лагано кува 20 минута, а потом склоните шерпу са шпорета и пустите да се смеса до краја охлади.

Узмите велику цедиљку, па кроз њу исцедите сируп од јагода. Процеђен сируп преспите у бокал, па му додајте и лимунов сок.

Прочитајте још: Досадило вам је КУВАНО ВИНО? Испробајте одличан рецепт за КУВАНИ ЏИН

Припрема џин-тоника са јагодама:

Велику чашу до пола напуните дробљеним ледом, па преко њега прво прелијте охлађени сируп од јагода, затим џин и на крају тоник.

Додајте мало сока од лимуна или лимете, и по жељи украсите листовима нане и кришкама свеже јагоде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas