· · Коментари: 0
НИКОТИН

Преласком на ЖЕНСКЕ ЦИГАРЕТЕ нећете престати са ПУШЕЊЕМ, само ће се десити ОВО

Не заваравајте се да ћете пушењем "женских цигарета" лакше оставити пушење. Напротив, пушите још више!

1596905967_pusi.png
Фото: Депозитфото

Пушачи такозваних женских цигарета, које су наводно покушај ка лаганом одвикавању од пушења, праве грешку у корацима, јер им оне још више отежавају овај процес. Притом, нису ништа мање штетне од "обичних".

Прочитајте још: Научници добили ШОКАНТНЕ податке: СРЕЋНИМ ЉУДИМА је мозак другачији!

Истраживачи Универзитета Харвард и Питсбург су дошли до закључка да је мања вероватноћа да неко ко пуши постане непушач уз лајт цигарете.

Ментол цигарете су још штетније!

Они који то раде убеђени су да уносе мање никотина него када су пушили неке друге цигарете, што доводи до тога да ће се теже и одлучити на прелазак у редове непушача - каже Хилари Тиндл, главни аутор истраживања.

Најбоље је потпуно оставити цигарете Фото: Депозитфото

Осим тога, овим избором се пуши више цигарета дневно или се дим увлачи дубље и јаче. Многи пуше до саме ивице филтера, која је заправо показатељ односно граница канцерогених материја, па је тако ризик по здравље још већи.

Прочитајте још: Дневно нам кроз главу прође 6.200 мисли, а њихово МЕРЕЊЕ може да ПРЕДВИДИ човекову ЛИЧНОСТ

Слично важи и за ментол цигарете, јер састојак који имају успорава метаболизам и процес обраде никотина у организму, па се он дуже задржава у организму.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.