· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Прелепа БОСАНКА била је прва старлета Југославије: Завела Ал Паћина, није јој одолео ни Брега, а папа јој је дао чак 3 ИНТЕРВЈУА! (ФОТО)

Дијана Бећировић, прелепа Босанка, светску славу достигла је као успешна манекенка и новинарка, а мушкарцима одузимала дах, позирајући у свим светским модним часописима.

1614757483_diana1.JPG
Фото: Принтсцреен/Истаграм диананивен

Млада девојка из малог села Лукавац код Тузле, Дијана Бећировић постала се светска звезда која је урадила интервјуе с двојицом папа, познатим спортистима и политичарима, завела је Ал Паћина, а није јој одолио ни Горан Бреговић.

Дијана Бећировић одузимала је дах домаћим мушкарцима позирајући на странама до тада резервисаним углавном за обнажене америчке девојке.

Каријеру модела започела је још као четрнаестогодишњакиња, а током осамдесетих важила је за секс бомбу некадашње Југославије. Ова Босанка је потом направила завидну интернационалну каријеру радећи као новинар.

Колико је била успешна у новинарском послу сведочи чињеница да јој је папа Јован Павле ИИ три пута давао интервју, баш као и Бенедикт XВИ док је још био кардинал.

Остаће упамћено да је баш она урадила последњи интервју са славним возачем Формуле 1 Ајртоном Сеном.

Првог маја 1994. године Бразилац је погинуо у удесу током Велике награде Сан Марина, а Дијана је два дана пре тога разговарала са њим о питањима живота и смрти.

“Питала сам га зашто се крсти при него што седне у кола и зна ли шта то значи. Многи људи не знају зашто се крсте. Сена је имао најбоље одговоре зато што је то истраживао, није био површан. Друго питање је било: “Шта мислиш кад возиш 300 километара на сат?” или “Да ли верујеш у живот после смрти?” Е, ту смо остали најдуже. Он је имао велику мисију на овом свету. Мислим да је његова смрт почела да буди савест у људима. Био је веома рањив”, присетила се приликом једног интервјуа.

Арнолд Шварценегер отворено јој се набацивао, а једном је испричала и да су је оптужили да је растурила Бело дугме.

“Живела сам у Милану и дружила се с Владом Правдићем, клавијатуристом “дугмића”. Био је заљубљен у мене, али ођеданпут се појавио Горан Бреговић. А кад Горан нешто хоће, онда то и добије. И ту је кренуо сукоб двојице чланова бенда. А да ли ме је Горан украо од Владе? Па јесте”, испричала је она једном приликом.

Дијана је прије пар година промовисала књигу “Дијана”, у којој је описала пикантерије из љубавног живота и дружење са бројним познатим личностима.

Она се подсјетила да се Ники Лауда тукао због ње, да је папа Бенедикт XВИ провозао на “веспи”, да су јој се удварали Род Стјуарт и Кевин Костнер, и да је причала са папом Павлом ИИ иако је била “пијана и у минићу”.

Дијана данас има 59. година и већ дуже вријеме живи у Лос Анђелесу.

Својевремено се сликала за часопис “Старт”, као и за чувени “Плејбој”, а за њу су говорили да је прва југословенска старлета.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.