Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уређење

Према кинеској традицији ове ствари не треба чувати у СПАВАЋОЈ СОБИ

Неки људи долазе у своју спаваћу собу само када је време за спавање, док други у њој проводе већи део свог дана.

1617005988_Depositphotos_196763776_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Они у њој вежбају, једу, раде и опуштају се, због чега им је ова просторија најчешће пуна ствари.

Поставља се питање да ли је добро да вам спаваћа соба буде претрпана стварима? Стручњаци сматрају да није, а ево шта они саветују да обавезно избаците из своје спаваће собе:

Обућу за напоље

Патике и ципеле преносе бактерије и прљавштину по стану, због чега је најбоље скинути их одмах по уласку у дом и по могућству склонити у ципеларник. Свакако није здраво спавати у истој просторији са њима, а богами није ни пријатно због мириса који стварају.

Прочитајте још: Уз помоћ средстава из куће очистите кожну софу!

Будилник или мобилни телефон

Породичне фотографије
Једно од правила фенг шуија је да слике ваших чланова породице не треба да стоје у спаваћој соби, већ у дневном боравку. Сматра се, наиме, да оне изазивају бригу код људи, јер их подсећају на обавезе које имају према члановима породице, али и на њихове проблеме због болести или неког другог фактора.

Призор будилника када се пробудите усред ноћи изазива анксиозност јер он чини да размишљате колико вам је још мало остало времена за спавање. Такве мисли, наравно, спречавају вас да поново утонете у сан. Исто важи и за мобилне телефоне, ако вас они буде. Стручњаци препоручују да оба предмета ставите у ходник испред спаваће собе или у собу поред. На тај начин ћете и бити сигурни да ћете стварно устати када је потребно, јер нећете моћи да се кријете иза чињенице да сте несвесно угасили сат или телефон чим се чуо звук за буђење.

Радни сто

Још једна ствар која вас може усред ноћи подсетити на све обавезе које имате је и ваш радни сто, због чега није идеално да се он налази у спаваћој соби.

Справе за вежбање

Ако немате велики дом, проналажење адекватног места за справе за вежбање може бити изазов. У идеалном случају их склањате у оставу, а онда их из исте вадите када сте спремни за тренинг. Многи људи, међутим, своје справе за вежбање држе у спаваћој соби. То је погрешно из два разлога. Као прво, то није хигијенски. Осим тога, призор справа за вежбање може код вас створити грижу савести јер нисте скоро вежбали, што вас може узрујати и спречити вас да заспите.

Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари

Храну

Спаваћа соба није место за храну, било да у њој обедујете или је користите за складиштење прехрамбених производа, посебно оних нездравих, као што су слаткиши и грицкалице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas