· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

ПРЕПЛАНУЛИ ИЗГЛЕД је увек у ТРЕНДУ, али шта да радите ако добијете ОПЕКОТИНЕ ОД СУНЦА

Сви знамо да је потребно сунчати се у ограниченим интервалима и обавезно користити СПФ креме сваки пут када идемо на плажу или само у шетњу под жарким сунцем.

1596185550_Depositphotos_1180224_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Али, нажалост, понекад занемаримо та важна правила и, логично, добијемо тужан резултат - опекотине од сунца. Кожа постаје црвена, а у најтежим случајевима се појављују пликови, свраб, слабост, па чак и главобоља. У таквим тренуцима, кожи је потребна посебна нега, што ће помоћи да се носи са повредама задобијеним од сунца. Чим осетите пецкање, одмах пређите у хлад или покрите оштећено подручје коже одећом. Да бисте успорили развој упалног процеса, охладите кожу хладном облогом: то може бити пешкир навлажен слатком водом, гел са алоја вером (или соком саме биљке) или било који лосион за хлађење (што је најважније - не на бази алкохола).

Прочитајте још: Зашто је пливање НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ? Идите на базен бар 3 пута недељно, а ово су БЛАГОДЕТИ

Фото: Депозит

На изгорело подручје нанесите крему с пантенолом, екстрактом алоје или било којом другом смирујућом компонентом да бисте навлажили кожу.

Боље је одбити креме на бази уља - оне ​​ће створити масни филм на кожи који неће дозволити да влага испари и повећаће упалу (исто се односи и на познати народни лек - павлаку).

Након сунчања, тело пати од дехидрације, па морате пити више течности: воде или зеленог чаја. То ће убрзати регенерацију ткива и очистити тело од токсина.

Прочитајте још: Ово може свака од нас: Пет савета за ЛЕПОТУ славне манекенке Жизел Бундшен

Не носите уску одећу након опекотина: тканина ће иритирати оштећену кожу и може изазвати секундарну инфекцију. Најбоље решење за период лечења биће хаљине од природних тканина које ће кожи омогућити да дише - на пример, памук или лан.

До потпуног опоравка избегавајте директну сунчеву светлост.

Ако треба да изађете обавезно нанесите крему за сунчање (не на хемијској основи) и ажурирајте је свака 2 сата.

Фото: Депозит

Најчешћа грешка је пилинг коже. Ако обично пилинг омогућава да се решите проблема са кожом, онда ће у случају опекотине само погоршати ситуацију и нанети још већу штету повређеној кожи. Не употребљавајте производе за пилинг јер киселине, мириси, лидокаин и бензокаин у саставу - могу изазвати иритацију.

Прочитајте још: БЛАГОРОДНА СВОЈСТВА: 4 занимљиве ситуације у којима можете користити јабуке

Фото Депозит

Одстрањивање коже се такође не препоручује, јер ће то само успорити процес опоравка. Да бисте се брзо решили непријатног пилинга, чешће навлажите кожу кремом са пантенолом и антиоксидансима (витамин Ц или Е).

Не користите производе за шминку. Да, особа са опекотинама од сунца не изгледа баш привлачно, али треба сачекати овај тренутак без интервенције козметичких производа. Пудери или ББ креме могу повећати упалу и изазвати алергијску реакцију, кожа ће изгледати још горе, а на опоравак ћете чекати дуго времена. Ако се стање погорша, а на кожи се појаве осип или пликови, обавезно се обратите лекару.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.