Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВ ЖИВОТ

Препознајте прве знаке МИГРЕНЕ и спремно се суочите са њом користећи КУЋНЕ МЕТОДЕ лечења

Проширење крвних судова у мозгу, чиме се притискају живци узрокује болне мигрене

1612396545_migrena.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Јаки напади мигрене далеко цу чешћи код жена, посебно у периоду пре почетка менопаузе током којег женско тело проживљава трауму обављајући природну транзицију ка менопаузи. Ризик од снажне мигрене био је већи у каснијем преиоду предменопаузе, пре потпуног изостанка циклуса, када је ниво естрогена у организму врло низак. Управо у овом периоду, свака жена може очекивати и по десет напада мигрене месечно.

У случају врло снажних мигрена током предменструалног периода, лекари препоручују узимање хормонске терапије или естрогенских фластера...

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊЕ ИСКУСТВО: Ноћ у "ЗАТВОРУ" за 42 евра! Ово је НАЈНЕПРИЈАТНИЈИ хостел на планети (ВИДЕО)

Жене које су за време менопаузе патиле од симптома депресије имале су снажније мигренске нападе, показало је истраживање Медицинског универзитета Синсинати и Института за неурологију на Универзитету у Калифорнији.

Прочитајте још: Проверени РУСКИ РЕЦЕПТ: Мелем који брише упалу јајника

У раздобљу хормоналних промена и хормонског старења, када менструални циклус постаје нередован, код жена се јављају симптоми попут налета врућине, наглих промена расположења, раздражљивости, несанице, депресије, пада енергије и снаге, лакшег и чешћег умарања, губитка воље или дебљања.

Кућни лекови и етерична уља која се користе за лечење мигрена и других врста главобоља свакако су добродошли кућни лекови, посебно уље од босиљка, хељде, ланеног семена...

У случају врло снажних мигрена током описаног раздобља, лекари су препоручили узимање хормонске терапије или естрогенских фластера. У постменопаузи, када хормонска неравнотежа престане, а ниво хормона постане низак и стабилан, најчешће престају и мигренски нападаји.

Храна смањује учесталост мигрена

Прочитајте још: МАТЕМАТИЧАР је "израчунао" овогодишње немире још 2012. године, а ПРЕДВИЂА још СТРАШНИЈЕ ствари

Избегавање конзумирања одређених намирница може помоћи у ублажавању јаких главобоља. Тако конзумирање производа са високим нивоом магнезијума и омега-3 масних киселина, спанаћ, бадеми, лосос, помажу у смањењу учесталости мигрена.

Кућни лекови и етерична уља која се користе за лечење мигрена и других врста главобоља свакако су добродошли кућни лекови, посебно уље од босиљка, хељде, ланеног семена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas